Softphone

Du kanske sitter vid en dator och jobbar? Förvandla datorn till en telefon, softphone, och få en enkel allt-i-ett-lösning med bra ljudkvalitet.
Softphone – effektiv och professionellt

Softphone – effektiv och professionellt

Vår softphone underlättar både intern och extern kommunikation och du håller enkelt koll på vilka kolleger som är tillgängliga och inte. På så sätt kan du bemöta de som kontaktar dig mycket effektivt och professionellt. De smarta funktionerna du får i vår softphone stärker helt enkelt det interna samarbetet på företaget och gör vardagen lite enklare och roligare. Så länge du har tillgång till internet kan du ringa med din softphone var du än befinner dig i världen.

Några av de smartaste funktionerna vi erbjuder

Några av de smartaste funktionerna vi erbjuder

 • Snabbknappar till kolleger
 • Statushänvisning
 • Koppla samtal
 • Sms och chattfunktion
 • Flytta pågående samtal till mobil

Och det finns många fler. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

När jag var liten, då lyssnade man på CD-skivor och alla hade en bordstelefon på skrivbordet…

Inget ont om bordstelefoner, de fyller fortfarande sin funktion många gånger, men för många är den idag överflödig när man har en telefon i datorn.

Allt-i-ett-lösning

Genom att låta datorn bli din telefon får du en enkel allt-i-ett-lösning med enastående ljudkvalitet. Vi gör din företagstelefoni enkel.

Full kontroll på hela företaget

Vår softphone ger er fullständig kontroll på era medarbetare och avdelningar med hjälp av avancerade funktioner som är otroligt användarvänliga.

Kraftigt kommunikationsverktyg

Med vår softphone kan du inte bara prata i telefon och skicka sms. Du kan också dela dokument, chatta på individ- samt gruppnivå, hålla videomöten och mycket mer.

Alltid koll på kollegerna

Alltid koll på kollegerna

Förvandla din softphone till en avancerad telefonistplats med ett knapptryck. Utan extra kostnader får du:

 • Överskådligt telefonistgränsnitt
 • Lättanvänd sökfunktion
 • Koppla samtal
 • Logga in och ut ur svarsgrupper
 • Sms- och chattnotifieringar
Så kommer du igång med din softphone

Så kommer du igång med din softphone

Installera, logga in och ring. Så enkelt är det. Den enda hårdvara du behöver för att komma igång är ett USB-headset. Med en bärbar dator och internetanslutning fungerar din softphone var du än befinner dig.

Fungerar med tunna klienter

Tunna klienter innebär att man inte installerar några program lokalt på sin dator, i stället installeras all mjukvara på företagets server. Vår softphone är ett program som fungerar utan att installeras lokalt på din dator, däremot kräver alla usb-headset en liten lokal programvara.

Smart kontaktlista – när Solunos softphone inte passar

Om ditt företag använder supertunna klienter som inte har någon lokal hårddisk alls och därför inte kan använda usb-headset ska du inte välja Soluno Sofphone. Alternativet är att i stället arbeta med en smart kontaktlista.
Den smarta kontaktlistan hittar du på webben. Den ger dig en överblick och verktyg som påminner om vår softphone bortsett från att själva samtalet i stället sätts upp i din mobil eller i din fasta telefon. Utöver detta får du tillgång till följande funktioner:

 • Hänvisningsfunktion
 • Se status för kollegor
 • Chattfunktion
 • Hantera din inkorg
 • Gemensam kontaktlista
 • Sätta upp telefonkonferens

Se vad det kostar att ringa från din Softphone från Sverige till utlandet:

De vanligaste frågorna kring Softphone

Fungerar Softphone på Mac och Apple datorer?

Ja, Soluno Softphone fungerar precis lika bra på Mac som på PC. När du laddar ner din klient så finns det två olika program att välja mellan, en som heter Softphone (PC) och en som heter Softphone (Mac) och båda dessa hittar du under mina sidor. Inloggningsuppgifter till mina sidor kan du få av din administratör eller av Soluno support.

Vilka headset fungerar bäst med Softphone?

De headset som fungerar bäst med Softphone och de vi alltid rekommenderar är usb-headset, även om vanliga hörlurar med 3,5 mm sladd även fungerar. Kända märken inom usb-headset är Plantronics, Jabra och Sennheizer. I Solunos webbutik finns några speciellt utvalda headset som vi har testat och rekommenderar. Vi avråder från att använda riktigt billiga hörlurar även om dessa har en inbyggd mikrofon, då ljudkvaliteten på dessa är avsevärt sämre. Det finns både trådade och trådlösa usb-headset med mycket bra kvalitet som dessutom är prisvärda.

Fungerar Softphone med trådlöst Wifi?

Ja, Softphone fungerar med trådlöst Wifi om ni har ett tillräckligt bra nätverk. Problemet med de flesta trådlösa nätverk är att dessa till och från dippar i hastighet vilket man inte märker om man surfar på en hemsida, i värsta fall så tar sidan någon extra sekund att ladda. När man har ett samtal igång märks detta väldigt tydligt då det kan börja hacka och i värsta fall brytas. Många nätverk har en bra nedladdningshastighet vilket är det man ofta behöver men med tal så behöver man även en stabil och bra uppladdningshastighet för att det ska fungera optimalt. Men så länge ni har ett bra nätverk fungerar Softphone utan problem.

Fungerar det att ringa med Softphone utomlands?

Det går alldeles utmärkt att ringa med Softphone utomlands, exempelvis på resan. Så fort du har tillgång till internet så fungerar din Softphone och den beter sig som om den fysiskt vore i Sverige. Det betyder att du visar ditt svenska nummer när du ringer och betalar samma taxa som om du satt på kontoret i Sverige och ringde. Om du sitter på ett hotell i Tyskland och ska boka bord på restaurangen nedanför blir det alltså ett utlandssamtal från Sverige till Tyskland och om du ringer en kollega i Sverige så är samtalet helt kostnadsfritt exempelvis.

Fungerar Softphone på tunna klienter eller remote desktop?

Ja, Softphone fungerar med tunna klienter och remote desktop. Det som dock kan vara ett problem är det usb-headset som man normalt vill använda. Dessa försöker automatiskt installera en liten programvara när man ansluter sitt headset via usb-porten, och har man då en begränsning att inga program får installeras kommer ens headset inte att fungera. Då får man istället använda vanliga hörlurar med 3,5 mm sladd och leva med en lite sämre ljudkvalitet. Vi kan alltid hjälpa er att testa en Softphone kostnadsfritt innan ni bestämmer er så att ni själva får avgöra om det fungerar tillräckligt bra.

Vilket nummer visas ut när jag ringer med Softphone?

Det finns möjlighet att visa olika nummer när du ringer ut med din Softphone. Under ”roll” så hittar man en lista på valbara nummer att visa utgående och detta är enkelt att ändra från samtal till samtal om man så önskar. Du kan välja att visa ditt anknytningsnummer (ditt fasta direktnummer), ditt mobilnummer (om du har en mobil ansluten till växeln), ert växelnummer eller något av dina gruppnummer som du har behörighet till.

Default inställningen är att man visar sitt fasta direktnummer/anknytningsnummer.

Boka ett möte redan idag