Mobil växel

Med företagsväxeln i mobilen har du alltid tillgång till växeln – var du än befinner dig.
Mobil växel som fungerar med samtliga operatörer

Mobil växel som fungerar med samtliga operatörer

Med Solunos telefoni för företag och vår mobila växel är helt operatörsoberoende. Därför kan vi erbjuda en mobil växel som fungerar  med samtliga operatörer. Hos oss kan du därför börja jobba med en mobil växel och behålla din befintliga operatör, om du så vill. Långa bindningstider är alltså inte ett problem om du vill ha en mobil växel från Soluno. Vill du byta operatör hjälper vi dig självklart även med det. Du kan alltså komplettera med andra licenstyper eller byta operatör när behovet uppstår. Med vår företagstelefoni och med en mobil växel kan du byta, behålla eller blanda operatör så som passar ert företag bäst.

Mobil växel - räkna ut ditt pris

Är du nyfiken på vad en mobil växel skulle kosta för just ditt företag? I vår prisuträknare får du en indikation över vad en mobil växel skulle kosta med olika operatörer och just ditt företags antal användare.

Soluno Mobil App – introduktion
Play video
Spela film ›

Soluno Mobil App – introduktion

Det går snabbt att lära sig att använda appen för vår telefonväxel. På bara några minuter kan du bli proffs på hur man använder en mobil växel. I den här filmen ser du en snabb introduktion till vår mobila app, dess vanligaste funktioner och hur du använder dem.

Välj vilket nummer som ska visas

Välj vilket nummer som ska visas

I olika situationer kan du vilja visa olika nummer när du ringer ut. Ibland kanske du vill ringa ut från ett fastnätsnummer, ibland ett gemensamt gruppnummer och ibland vill du att ditt mobilnummer ska synas när du ringer någon. Vi erbjuder en funktion, i vår mobila växel, där du själv kan välja vilket nummer som ska visas när du ringer ut – fastnummer, mobilnummer eller växelnummer. Du kan också välja vilket nummer du vill bli nådd på, oavsett vart du befinner dig. Internt kan ni använda er av kortnummer. Och allt detta kan du alltså hantera, direkt i en mobil växel, i form av en app.

Om du inte har Soluno som mobiloperatör krävs det att du har ett så kallat MEX-abonnemang hos din mobiloperatör för att kunna välja vilket nummer du ska visa. Fördelen med den typen av abonnemang är att dina kolleger alltid ser att du sitter upptagen i telefon – även när du ringer ut från mobilen.

Jag går på lunch på nu, men jag tar växeln i mobilen!

Med smarta och flexibla lösningar kan ni besvara samtal på både ett proffsigt och effektivt sätt. Oberoende om ni sitter inne på kontoret, är på språng eller jobbar hemifrån. En mobil växel ger er sann mobilitet, utan att göra avkall på funktioner eller kvalité.

Växeln på fickan

Låt företagsväxeln flytta in i era mobiler och få tillgång till växeln var ni än befinner er.

Helt operatörsoberoende

Välj den operatör som passar er bäst – funktionaliteten förblir densamma oavsett.

Smart app

Få tillgång till alla avancerade växelfunktioner direkt i mobilen.

Smart mobil växellösning ger dig koll på kollegerna…

Kommunicera effektivare på jobbet med en mobil växel i vår smarta app. Med Soluno mobilapp kan du enkelt se vilka som är tillgängliga, sitter i möte eller pratar i telefon. Allt direkt i mobilen. Direkt i dina mobila växel kan du själv ange en statushänvisning så att andra kan se om du är i möte, på semester eller lunch. I appen kopplar du olika samtal med en enkel knapptryckning och chattar med kollegerna, ser din samtalshistorik och mycket mer. Vi har också gjort det möjligt att ringa över Wi-Fi, så att ni kan minska kostnaderna vid utlandsresor. Appen fungerar med iOS, Windows och Android.

…och gör det enkelt att logga in och ut ur svarsgrupper

Du ser enkelt och överskådligt vilka svarsgrupper du är inloggad i och de du inte är med i. Som ansvarig för en grupp är det enkelt att lägga till eller ta bort deltagare vilket gör att ni alltid har koll på att era svarsgrupper är rätt bemannade vid olika belastningar. Vår mobilapp gör kommunikationen otroligt smidig samtidigt som du får den rörlighet du behöver i din arbetsdag.

Soluno Komplett

Vill du kombinera vår mobila växel med ett av Sveriges mest rättvisa abonnemang? Då vill vi passa på att slå ett extra slag för vår förmånliga lösning som vi döpt till Soluno Komplett. Abonnemanget Soluno Komplett finns både som Fastpris och Smidig. Med Fastpris får du, precis som namnet påvisar, abonnemanget till ett fast månadspris. Du kan du ringa utan att behöva tänka på kostnaderna. Soluno Komplett Smidig ger dig istället ett rörligt pris upp till ett takpris. När takpriset är nått övergår abonnemanget till ett fastprisabonnemang. Ta del av ett abonnemang där du får en prisbild som passar din användning samtidigt som du får vår mobila växel inkluderat i samma pris. Det både Soluno Komplett Fastpris och Soluno Komplett Smidig har gemensamt är att en mobil växel ingår.

Uppgradera till en fullfjädrad telefonväxel när som helst

En mobil växel är framför allt ett utmärkt verktyg när man är på språng och fortfarande vill vara tillgänglig i växeln. Men om man tillbringar större delen av dagen i telefonen och framför en dator kan en softphone eller en fast bordstelefon vara mer användarvänligt.

Genom att komplettera din mobila växel med våra andra licenstyper, Soluno Softphone och Soluno IP-telefon, har du alltid det mest optimala verktyget tillgängligt oavsett hur din arbetsdag ser ut.

Se vår demo

Se vår demo

Vi har spelat in en webbdemo där vi visar upp vår växeltjänst. Här ser du när vår kollega Sandra berättar mer om de vanligaste funktionerna i vår Softphone och mobil växel.

En molnbaserad mobil växel för företag

Vår växeltjänst är helt och hållet molnbaserad. Det betyder att när du köper vår telefoni för företag behöver du inte installera någon fysisk växel som står och dammar i källaren. Istället sköts all kommunikation via molnet och det enda du behöver är mjukvara i dina redan befintliga enheter, Softphone i din dator och växelapp i din mobil. Självklart kan vi även hjälpa till om du hellre jobbar med bordstelefoner. Då erbjuder vi IP-telefoni, växeln ligger fortfarande i molnet men ni som användare får en bordstelefon att ringa via. På så sätt kan vi erbjuda molnbaserad telefon som passar just era behov.

Vanliga frågor om Mobil växel

Kan man ha vilken operatör som helst i Solunos mobilväxel?

Ja, samtliga operatörer fungerar i vår mobila växellösning. Vi på Soluno levererar en helt operatörsoberoende mobil växel och har byggt en mobil växellösning så att du ska kunna ha den operatör som passar era krav. Hos oss kan du byta, behålla eller blanda operatörer efter behov.

Operatörer vi ofta jobbar med är Tre, Telia, Telenor och Tele2. Dessutom är vi på Soluno egen operatör.

Vilka telefoner fungerar appen för mobilväxeln på?

Med vår lösning får du din telefonväxel direkt i en app. Vår mobila app fungerar på de vanligaste enheterna, iPhone och Android. För iOS krävs krävs 12.0 eller senare, här är appen komatibel me iPhone, iPad ooch iPad touch. För Android kräver appen 5.0 eller senare.

Tyvärr har vi inget stöd för övriga mobila enheter som exempelvis Blackberry eller Google Phones.

Senast uppdaterad feb 2020

Vad kostar appen som tillhör er mobila växel?

Vår telefonväxel får du i form av en app som du kan ha direkt i din mobil. Denna app är en del av vår växeltjänst och är därför helt gratis att ladda ner. Du behöver vara växel-kund till oss för att sedan kunna använda appen.

Vill du räkna ut ert pris för vad själva telefonväxeln skulle kosta så kan du få en prisindikation i vår prissnurra. Välj antal användare, operatör och dataförbrukning så får en bild av vad ert pris skulle landa på. Vill du ha en mer exakt prisbild så är du välkommen att kontakta oss så hjälper våra kunniga rådgivare dig vidare.

Kan man ha flera telefonnummer på en och samma enhet?

Ja, det fungerar bra att ha flera telefonnummer på samma enhet, i din softphone och i din mobil. Med en mobil telefonväxel kan du ha upp till 4 olika telefonnummer på en och samma användare. På så sätt kan du snabbt och enkelt välja mellan att visa upp ditt eget mobilnummer, ett växelnummer eller ett fastnätsnummer när du ringer ut.

Fungerar den mobila växeln när man är utomlands?

Den mobila växeln fungerar överallt, även när du är ute och reser. Däremot fungerar inte MEX-funktionen när du är utomlands. Detta innebär att du tappar hänvisningar och liknande när du är utomlands.

Jag har laddat ner Solunos app men får den inte att fungera. Vad gör jag?

För att Solunos mobilväxel ska fungera måste ditt företag vara kund till oss och du måste ha ett användarkonto. Sedan kan du ladda ner appen.

För att appen sedan ska kopplas mot just ditt företag måste den konfigureras. Då behöver du få ett konfig-SMS. Detta kan skickas ut av den som är administratör för er växel. Som administratör kan man logga in på MySoluno och hantera många olika funktioner som rör er mobila växel.

 

För vilken typ av företag passar det med en mobil växel?

Vi får ofta frågan: Passar det att ha en mobil telefonväxel om man har ett litet företag eller är det något som passar bättre för stora företag? Att ha en mobil växel passar precis lika bra för ett litet företag som för ett stort.  En av de många fördelarna med att ha en mobil telefonväxel är att den är skalbar. Du kan enkelt öka eller minska antalet användare efter era behov. Eftersom vår växellösning är operatörsoberoende så kan ni även byta, behålla och blanda operatörer beroende på olika kollegors behov. Dessutom så erbjuder Soluno en mängd olika abonnemangsformer för att just dina kollegor ska få det upplägget som passar dem. Så oavsett om du har ett litet företag eller ett stort så passar det med en mobil växel.

Mobilväxel bäst i test

Vi på Soluno är så otroligt stolta över recensionen som UC Today gjorde av vår mobila telefonväxel. Vi har länge siktat på att ha den bästa mobila växeln på marknaden betyget vi fick från UC Today indikerar att vi har kommit en god bit på vägen. Självklart kommer vi inte sluta utveckla vår app och tjänst utan satsar vidare på att kunna erbjuda den bästa mobila växeln på marknaden.

Du hittar recensionen här:

https://www.uctoday.com/reviews/unified-comms-reviews/ucaas-reviews/solunobc-platform-review/

Vad är mobil MEX?

MEX är förkortning av Mobile extension, mobil anknytning. Med en mobil som har MEX så kan anställda på ett företag koppla sin mobila anknytning till företagets telefonväxel. På så sätt kan man få tillgång till de traditionella växelfunktionerna direkt i sin mobil. Detta har medfört att medarbetare får en helt annan rörlighet i sin arbetsdag då de kan ha med sig hela företagsväxeln vart de än går. Direkt i mobilen. Soluno har MEX-funktionalitet med alla stora operatörer, ni som Soluno-kund kan alltså få MEX med abonnemang hos exempelvis Telia, Telenor, Tele2 och 3.

CO Neutral website