Microsoft Teams telephony

Genom att integrera MS teams med Solunos växeltjänster så får ni allt i ett och samma gränssnitt, Teams samarbetsverktyg tillsammans med Solunos fullfjädrade företagstelefoni.
Samarbeta enkelt med Microsoft Teams

Samarbeta enkelt med Microsoft Teams

När du och dina kollegor kan samarbeta på ett problemfritt och sömlöst sätt förbättras förutsättningarna för att mål uppnås och nya idéer blir verklighet. Microsoft Teams är ett samarbetsverktyg och en plattform för chatt, videomöten, fildelning och samtal. Genom Teams förs kollegors arbete samman och möjliggör samarbete, oavsett om ni alla sitter på samma kontor, arbetar hemifrån eller reser runt i världen.

Studio Soluno
Play video
Spela film ›

Studio Soluno

Låt vår VD Mattias Ohde och vår marknadschef Christian Hed visa dig mer om vad vår integration kan göra för ditt företag. Detta hittar du i Studio Soluno-avsnittet som handlar om Microsoft Teams.

Varför ska man arbeta i Teams?

MS Teams är en plattform som underlättar samarbeten, där du får allting samlat. Genom att integrera vår telefonitjänst med Teams så slipper ni krångel med att öppna olika applikationer för att använda olika funktioner.

Kommunicera effektivt

Se till att du och dina kollegor kommunicerar effektivt via videomöten, chattar, telefonsamtal och online-möten.

Samarbeta bättre

Samarbeta i Office 365’s inbyggda applikationer så som Excel, Word och PowerPoint.

Allt i samma gränssnitt

Genom att få in er företagstelefoni i Teams kan ni hantera fler viktiga funktioner i ett och samma gränssnitt.

Växeltjänster direkt i Teams

Växeltjänster direkt i Teams

Kombinera Microsoft Teams med våra ledande växeltjänster i molnet. Vi erbjuder en full integration av vår växellösning mot Microsoft Teams där du kan välja bland alla våra tjänster, alltifrån vanliga svarsgrupper till mer avancerade funktioner såsom knappvalsmenyer, telefonistfunktioner med mera. Det hela skapar en komplett tjänst som är helt molnbaserad.

Helt operatörsoberoende integration

Vår Teamslösning ger dig full mobil integration, precis som hos våra övriga tjänster, där du väljer fritt mellan Sveriges olika mobiloperatörer. Vi är helt operatörsoberoende vilket gör oss helt unika i Sverige. Hos oss väljer du fritt vilken mobiloperatör du vill använda. Oavsett vilken du väljer är du helt integrerad med både Microsoft Teams och övriga växelfunktioner.

Full flexibilitet

Välj vilka användare som ska ha tjänsten

Med vår lösning kan du välja vilka användare som ska ha tjänsten Teams Telephony. Om ni har vissa användare som inte använder Teams, så kan vi ändå integrera även dessa i lösningen. De användarna kan använda våra egna tjänster som vår Softphone, Mobilapp eller bordstelefon.

Rätt Teams-licens

Vilken licens krävs för att integrera Teams med Soluno?

För att integrationen ska fungera så behövs Microsoft Business Voice tillsammans med någon av Microsofts följande Teams-licenser:

 • Office 365 Business Basic
 • Office 365 Business Standard
 • Microsoft 365 Business Premium
 • Office 365 E1
 • Office 365 E3
 • Office 365 F1
 • Microsoft 365 A1
 • Microsoft 365 A3
 • Microsoft 365 E3
Ring ut och ta emot samtal

Ring ut och ta emot samtal

Med vår integration mot Microsoft Teams kan du både ringa ut och ta emot samtal. Tjänsten är pålitlig och ljudet har bra kvalité. Du kan välja att ringa direkt från Teams-appen i din telefon eller på din dator. Eftersom tjänsten är helt integrerad med vår växel kan du nyttja alla växelfunktioner som vanligt och använda andra avancerade funktioner så som knappvalsmenyer.

Välj enhet

Microsoft Teams på valfri enhet

Microsoft Teams är en tjänst skapad av Microsoft men för det är du absolut inte låst till att använda en specifik enhet. Du kan ansluta till tjänsten oavsett vilken enhet du väljer att använda. Anslut från en iPhone, iPad, Andriod, PC eller Mac.

Funktioner i Microsoft Teams

Håll och delta i möten med Teams och Skype for Business

Det är enkelt att både hålla och delta i möten med Microsoft Teams. Ni kan vara 2 eller 100 som deltar i mötet. Håll mötet enbart med samtal eller med video tillsammans med personer både i och utanför din organisation.

Med Teams kan du antingen skapa ett möte som ska ske nu direkt eller schemalägga det till en senare tid alternativt en annan dag. I tjänsten får du dessutom flera avancerade mötesalternativ för att underlätta ditt distansmöte. Exempelvis har du möjligheten att överlämna presentatörskontrollen till någon annan deltagare i mötet för att sedan enkelt kunna ta tillbaka presentationen när så krävs. Ibland kan det bli en stökig ljudbild när flera mikrofoner är igång på samma gång. Därför kan du även stänga av ljudet hos en eller flera deltagare för att reducera onödigt sorl från bakgrunden. Det skapas en specifik URL för mötet så du kan bjuda in deltagare med en personlig länk. Både ljud och video blir krypterat så att inga oönskade deltagare tillkommer.

Snabbmeddelanden i Teams för företag

Teams har båda en inbyggd funktion för snabbmeddelanden, alltså en chattfunktion. Under mötets gång kan ni snabbt och enkelt skicka meddelanden mellan varandra med idéer och kommentarer. En funktion som är perfekt vid möten med en större mängd deltagare för att reducera brus och för att undvika att deltagare pratar i munnen på varandra.

Dela skärm eller ladda upp en PowerPoint

Det är enkelt att dela din skärm med andra mötesdeltagare i tjänsterna. Du kan fritt välja vilken deltagares skärm som ska visas och enkelt byta mellan olika skärmar under mötets gång. På så sätt kan ni turas om att föra talan i ett och samma möte utan att behöva återansluta. Det går självklart bra att presentera med PowerPoint eller andra interaktiva verktyg. Anteckningar och markeringar kan dessutom adderas av deltagare under mötets gång.

Vanliga frågor om Teams

Kan jag behålla min nuvarande mobiloperatör?

Du kan självklart behålla din nuvarande mobiloperatör när du använder vår integration med Teams, vi är helt operatörsoberoende och hjälper dig att integrera tjänsten oavsett vilken operatör du använder.

Fungerar Microsoft Teams på iPhone och Mac?

Microsoft Teams fungerar absolut på iPhone och Mac. Faktum är att tjänsten fungerar i de flesta operativsystem och plattformar oberoende av vilken typ av enhet man använder.

Kan man se linjestatus när man ringer via Teams?

Ja om man ringer in till en Teamsanvändare på fastnätsnumret och samtalet besvaras i Teamsklient kan övriga kollegor se detta både i växeln och i Teams.

Kan jag använda IVR, ACD-grupper och liknande i mitt Teams-system?

IVR och ACD-grupper fungerar i integrationen. Du kan använda alla Solunos växelfunktioner i ditt Teams-system.

Behöver jag själv konfigurera något för att få integrationen med Microsoft Teams att fungera?

Eftersom vi på Soluno inte har kontroll över ditt företags Office365-miljö måste någon på ditt företag göra konfigurationen som behövs.

Vilken licens behövs för att integrera telefonin med Teams?

För att integrationen ska fungera så behövs Microsoft Business Voice tillsammans med någon av Microsofts följande Teams-licenser:

 • Office 365 Business Basic
 • Office 365 Business Standard
 • Microsoft 365 Business Premium
 • Office 365 E1
 • Office 365 E3
 • Office 365 F1
 • Microsoft 365 A1
 • Microsoft 365 A3
 • Microsoft 365 E3

Detta gäller upp till 300 användare, efter det så krävs Microsofts Enterprise-avtal.

Kan jag spela in samtal med Teams?

I Solunos integration med Microsoft Teams fungerar samtalsinspelning.

Behöver alla våra medarbetare vara integrerade med Teams?

Nej, alla medarbetare behöver inte vara integrerade för att tjänsten ska fungera. Vissa kan ha Teams och andra kan ringa via Solunos egna telefoniklienter. Det här bestämmer du helt själv.

Hur ser jag vilken licens jag har i Teams?

Det är enkelt att själv gå in och kolla vilken licens man har i teams. Väl inne i Teams klickar du på Mitt Konto. Under Prenumerationer ser man sedan den licensform man har aktiverad.

CO Neutral website