IP-telefoni

Vi levererar IP-telefoni för företag som vill vara rörliga. En IP-telefon fungerar och ser ut som en helt vanlig kontorstelefon. Den enda skillnaden är att den inte är inkopplad i ett telefonjack, utan istället är ansluten till internet.
Flexibelt med IP-telefoni

Flexibelt med IP-telefoni

Vår IP-telefon kan du ta med dig hem, till sommarstugan eller på resan. Den fungerar i vilket nätverksuttag som helst. Praktiskt och enkelt om ni byter plats på kontoret eller om hela företaget flyttar.

Funktioner i vår IP-växel

Funktioner i vår IP-växel

Med vår IP-växel blir det enkelt att se vad dina kollegor har satt för status; vilka som är i möte, på lunch eller semester tack vare ett grafiskt hänvisningssystem. Det skapar mindre förvirring internt vilket ger bättre kundservice. Utöver statushänvisningen får du tillgång till fler smidiga funktioner såsom:

  • Samtalskoppling, direkt eller bevakat
  • Åtkomst till företagets telefonbok
  • Anpassade ringsignaler för olika inkommande samtal

 

Trådlös IP-DECT, konferenstelefon eller bordstelefon?

Funktionaliteten du erbjuds varierar beroende på vilken typ av telefon du väljer. Soluno erbjuder telefonmodeller som passar alla behov, allt från enklare bordstelefoner till avancerade videokonferenstelefoner.
Vi har stöd för följande IP-telefoner:

  • Skrivbordstelefoner
  • Konferenstelefoner
  • IP-DECT/Trådlösa telefoner

 

Se vad det kostar att ringa från din IP-telefon från Sverige till utlandet

Se vad det kostar att ringa från din IP-telefon från Sverige till utlandet

Observera att dessa priser endast gäller om du inte har ett mobilabonnemang från Soluno.

Vanliga frågor om IP-telefoni

Vad är skillnaden på IP-telefoni och vanlig analog telefoni?

Det finns två fundamentala skillnader mellan vanlig analog telefoni och IP-telefoni. I traditionell analog telefoni används utrustning som är dedikerad för just analog telefoni. Med IP-telefoni används istället det publika internet för att ringa. Med analog telefoni reserveras även en specifik kapacitet för ett visst samtal och med IP-telefoni används den kapacitet som råkar finnas tillgänglig där och då.

Är det gratis att ringa med IP-telefoni?

Nej, det är inte gratis att ringa med IP-telefoni. Man måste nämligen fortfarande betala för utgående trafik som går ut i det publika telenätet eftersom en operatör är bärare av trafiken.

Är det säkert att ringa med IP-telefoni?

Med IP-telefoni så krypterar man samtalen, något man inte gör via en vanlig analog telefon. Därför anses IP-telefoni som en säkrare källa att ringa via.

Hur är ljudkvalitén när man ringer via IP-telefoni?

Förutsatt att du har en bra uppkoppling så är kvalitén markant bättre när du ringer via IP-telefoni. Frekvensområdet i det analoga nätet är mer begränsat medan IP-telefoni har ett större frekvensomfång. Så har du bra teknik som kan plocka upp detta omfång får du mycket bättre ljudkvalité i ditt samtal. Tappar du uppkoppling medan du ringer med IP-telefoni så tenderar ljudet dock att bli mer burkigt. Händer motsvarande sak med analog telefoni så blir ljudet bara svagare.

Kan man använda IP-telefoni via sin mobil?

Ja du kan använda IP-telefoni via din mobiltelefon, då kallas det för Mobile VoIP. Mobile VoIP används med fördel tillsammans med WI-FI i din mobil. Detta för att du ska ha en bra uppkoppling som möjligt så att kvalitén på ditt samtal inte påverkas. Tekniken bygger på samma idé som vanlig IP-telefoni, nämligen att samtalen går över internet.

Boka ett möte redan idag