Teams vs Slack – Vilket verktyg ligger steget före?

Effektiv kommunikation är essentiellt för alla företag. Det ideligen växande digitala sfären resulterar i ett flertal användbara verktyg och applikationer som kan uppfylla ditt teams krav. Slack och Teams är bland de största spelarna i internkontorens kommunikation med unik struktur som hjälper medarbetare kommunicera effektivt och snabbt i en organiserad plattform.

Teams lanserades som en konkurrent till Slack i Mars 2018 and trots att det hade samma chatt-stil, fattades många av integrationerna som tidigare gjort Slack avsevärt populärt. Men efter ett år sen lansering, har Teams snabbt blivit alltmer förekommande för företag som redan har Office 365 då Teams som standard ingår i licensen. Teams har även nyligen lanserat en uppdatering som har gett extra fart för sin popularitet; integration med en rad olika applikationer och en smart sökfunktion. Den nya uppdateringen har helt ändrat riktning i diskussion om vilken plattform som har mest värde för företag.

Microsoft Teams

Den tidigare bristen på 3e parts integrationer som visade sig vara ett hinder, har nu löst sig med ett urval av integrationer och applikationer, bland annat Trello och SurveyMonkey. Detta har gjort mjukvaran till ett alltmer intuitivt kommunikationsalternativ for alla typer av företag. Användare behöver inte längre ta skärmdumpar och ladda upp dom till Teams för att dela med kollegor. Nu finns istället möjlighet att snabbt bifoga innehåll likt hur man lägger in en emoji. Teams inkluderar nu även en förbättrad sökfunktion som tillåter dig att bädda in resultat direkt i chatten och använda kortkommandon.

En annan ny funktion är möjligheten att skapa konversationstrådar för att slippa tappa bort sig i virvelvinden av massa olika ämnen. Istället kan du enkelt komma ikapp med att bara svara på ett meddelande eller ämne i en tråd under den ursprungliga tanken. Dessutom är Skype inbyggt i plattformen, med möjlighet att spela in, transkribera och spara Skype möten i molnet. Teams är även integrerat med företagets röstassistent Cortana.

Slack

Med lansering i 2009 tog Slack över marknaden om företagskommunikation som tidigare varit dominerats av Skype. Sedan dess har det varit det mest populära samarbetsverktyget på marknaden där många digitala byråer, startups och andra företag använder plattformen. Slacks tidigare fördel gentemot teams låg främst i enkla 3e parts integrationer och dess användarvänliga design. Det var även den första av sin sort att sätta en standard för plattformar till företagskommunikation. Den långa listan av applikationer som du kan integrera gör fortfarande Slack till en stark spelare, som inkluderar en standardintegration med Google Drive.

Vem är vinnaren?

Svaret beror till viss del på vilken plattform ert företag använder för att hantera innehåll; Google eller Microsoft. Om ni redan använder Google Drive, är Slack ett bra alternativ. Använder ni Microsoft Office, är Teams ett bättre alternativ. Men med Teams ny uppdatering, har det tagit ett stort kliv fram. Att redan vara en del av Microsoft familjen, gör Teams till den större vinnaren i fråga om praktikalitet. Att vara inkluderat i Office 365 prenumeration placerar Slack i en tuff sits trots att det vid lansering tog marknaden med storm. Men vinnaren av kriget av samarbetsverktyg handlar i grund om hur praktiskt det är. Varför skaffa en Slack prenumeration om du redan får Teams gratis med din Office 365 prenumeration. Trots att Slack har många funktioner som Teams inte har, finns de flesta, om inte alla, redan som en del av Office 365 produkter som är sömlöst integrerade med Teams. Microsoft har fortfarande en stark plats i företagsvärlden och Office 365 är vanligt förekommande i alla typer av företag. Om du då redan har en prenumeration för Office 365 är Slack helt onödigt. Varför betala extra när du får ett fullt funktionellt alternativ gratis?

I tillägg är gratisversionen av Teams avsevärt bättre. I juli 2018 släppte Microsoft en gratisversion av Teams för att konkurrera med Slacks freemium. Slacks version tillåter bara interna användare, video mellan två personen, sökning av de senaste 10,000 meddelanden, 5GB utrymme och 10 applikationsintegrationer. Teams å andra sidan tillåter upp till 300 användare och har en rad bra funktioner såsom obegränsad chatt och sökning, 10GB utrymme för filer och 2GB personligt utrymme. Det inkluderar även obegränsat nummer app-integrationer som inkluderar 140 plus företagsapplikationer såsom Evernote och Trello. Det tillåter även användare att samarbeta innanför eller utanför organisationen. Avslutningsvis inkluderar det även Inbyggd video och samtal för individer och grupper. Naturligtvis pushar dessa funktioner Teams över mållinjen.

Solunos integration med Teams

Om du har telefoni för företag med Soluno, kan du integrera våra tjänster direkt med teams. Detta innebär att du kan få allt från svarsgrupper till andra avancerade funktioner såsom telefonistfunktioner och knappvalsmenyer etc. Du och dina kollegor kan ha telefoni för företag tillsammans med Teams som båda är helt molnbaserade. Vidare tillåter denna Integrationen ditt företag att ringa samtidigt som ni kan chatta, dela dokument etc.

Vår Teams integration inkluderar även full mobilintegration, precis som våra andra tjänster, där du även kan välja fritt bland Sveriges olika operatörer. Vi är helt operatörsoberoende och vilken du än väljer, kan vi alltid integrera Teams med era växelfunktioner. Vår integration erbjuder även full flexibilitet med att kunna välja vilka användare som ska ha Teams telefoni.

För att läsa mer om Teams integration tryck på knappen nedan

För att läsa mer om alla våra integrationer tryck på knappen nedan

Är ni intresserade av att vera hur vi kan hjälpa er med integrationer, tryck på kontakta oss nedan och fyll i formuläret för att komma i kontakt med en av våra kunniga rådgivare.

Av Sofia Svantesson
Brand Marketing Manager
Enhetlig företagskommunikation och samarbete är nyckeln till effektiviserade arbetsflöden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CO Neutral website