020-nummer

Vad är ett 020-nummer?

Har du funderat på vad ett 020-nummer är? Det finns flertalet olika nummer-serier som är ämnade för olika syften. Exempelvis så finns vanliga riktnummer, som visar den geografiska platsen på mottagaren. Sedan finns det 010-nummer som är icke-geografiska nummer, något som ofta används av företag som verkar över hela Sverige. Den typ at telefonnummer som detta inlägg handlar om är till för samtal som är gratis att ringa.

020-nummer är avgiftsfria nummer

Denna typ av nummerserie nyttjas då man vill att den som ringer samtalet inte ska behöva betala. Många företag använder denna nummerserie till olika kundtjänst- och supportfunktioner. Det blir dock allt vanligare att företag väljer att använda 010-nummer eller 077-nummer för dessa typer av växelnummer.

Även organisationer, så som Bris, Kvinnofridslinjen och Röda Korset använder 020-nummer, så att samtalet ska vara gratis för den som ringer. Istället är det alltså mottagaren som betalar samtalet till teleoperatören.

  • 020-nummer är avgiftsfria för den som ringer
  • Det är mottagaren som betalat samtalet
  • 0800 brukar vara den utländska motsvarigheten till avgiftsfria nummer

020-nummer

Ringa 020-nummer från utlandet

Att denna nummerserie är gratis att ringa gäller enbart samtal inom Sverige. Ett 020-nummer är enbart garanterat gratis att ringa till om du befinner dig i Sverige. Vill du ringa ett sådant nummer när du befinner dig i utlandet kan en samtalstaxa komma att debiteras för samtalet.

När du ska ringa ett 020-nummer från utlandet så slår du 004620 istället för 020, för att komma till rätt mottagare. Men samtalet kan, som sagt, komma att kosta dig då avgiftsfria 020-samtal enbart är garanterat i Sverige.

Hur skaffar jag ett 020-nummer?

Vi på Soluno hjälper företag och organisationer med deras telefoni. Vi kan tillhandahålla alla de typer av telefonnummer som kan behövas för att sköta det dagliga arbetet på rätt sätt, så som mobilnummer, fastnätsnummer, 010-nummer och 020-nummer.

Låt oss kontakta dig så hjälper våra kunniga rådgivare dig vidare.

Ordlista