Tre (3)

Tre

Tre, eller 3, är ett världsomspännande varumärke och är verksamma ibland annat Sverige, Danmark, Indonesien, Storbritannien, Hong Kong och Italien. Det var i Hong Kong som varumärket grundades år 2000. Alla företag under varumärket Tre ägs av ett dotterbolag till CK Hutchison, även om ägarstrukturen kan variera. Det alla Tre-märkesnätverk har gemensamt är att de erbjuder både 3G och 4G.

Det är väldigt ovanligt att operatörer har sitt egna nät som inte delas av flera operatörer. Tres nätverksfrekvens ligger på 900MHz och nyttjas enbart av deras kunder.

Tres historia

Det var alltså i december år 2000 som Tre startades av Investor AB och Hutchinson Whampoa. Visionerna var stora om att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. Företaget har vuxit i en rasande fart och har blivit nyskapare både i Sverige och på världsmarknaden.

År 2004 introducerades lösningen så att kunderna kunde ringa för noll kronor inom det egna nätet och år 2006 lanserades Tre mobilt bredband, där Tre var den tredje operatören i världen. Detta bredband har fått flertalet priser under åren.

Idag har tre över 1600 medarbetare och fått utnämningar av Great Place To Work för sina populära arbetsplatser.

Mobilt bredband för företag

Tre har paketerbjudanden för företag som vill ha mobilt bredband och därmed slippa de kablar som ett fast bredband medför. Stationära routers installeras i lokalerna som kan stärkas upp av mobila routers som man kan använda vid behov. Tres mobila bredband går via 4G vilket säkerställer att uppkopplingen är snabb.

Företagsväxel med Tre

Tre har under de senaste åren jobbat mycket på att utveckla sin mobila växel som kallas 3Frontoffice. Denna tjänst är dessutom fullt funktionell från mobil och surfplatta, vilket medför att arbetet går betydligt lättare och kan nyttjas även på affärsresor och liknande.

Med denna unika tjänst för Tre företag så kan alla anställda ha tillgång till denna tjänst via en softphone-klient som installeras lokalt på varje dator. Tillbehör som följer med i tjänsten är också bland annat USB-headset från Plantronics eller Jabra och det är fullt möjligt att ladda upp ljudfiler i programmet.

För att ladda hem appen till mobilen, så går man in på antingen Appstore eller Google Play och söker efter 3Växel. Man loggar sedan in med sitt mobilnummer och kan välja mellan tre olika alternativ: användare, telefonist och administratör. I appen så kan man även koppla vidare samtal mellan varandra.

Ordlista