Skype for Business

Vad är Skype for business? – Soluno förklarar!

Idag är det många företag som bedriver sin verksamhet i olika städer och även länder. Detta är möjligt tack vare den digitala utvecklingen som lett till skapandet av digitala kontaktverktyg- och tjänster. Ett av dessa verktyg är Skype for business där företag kan hålla digitala möten tillsammans med upp till 250 personer samtidigt.

Skype for business kan skryta med att vara ett av världens enklaste onlineverktyg för video- och telefonkonferenser. Det har med ens blivit otroligt enkelt för företag att hålla i möten och liknande då det endast krävs ett par klick för att bjuda in personer till ett digitalt samtal.

Skype for business har även andra funktioner som kan vara nödvändiga för företag. Till exempel kan du bland annat göra inspelningar, votering, skärmdelning, delning av Windows program samt använda en form av snabbmeddelande. Ett perfekt verktyg för små och stora företag som bedriver verksamhet på olika platser.

  • Skype for business erbjuder video- och telefonkonferenser via digitala enheter
  • Kan hålla konferenser för upp till 250 personer samtidigt
  • Skype for business erbjuder även andra företagsrelaterade tjänster
  • Ett av världens enklaste onlineverktyg för video- och telefonkonferenser
  • Skype för business är en del av Office365
  • Lätt för deltagare att ansluta sig till möten/konferenser
  • Support för tjänsten finns tillgängligt dygnet runt

 

Tips för videosamtal hos Skype for business

För de företag som är intresserade av att förbättra sina videomöten är det lätt att komma åt Skype for business. Verktyget är nämligen en del av Office 365. En av de många funktioner som tillkommer med paketet är att du kan skapa så kallade virtuella möten i din kalender.

Efter att ett möte lagts in på ett visst datum skapas det sedan en Skype-länk. Denna länk måste sedan inbjudna deltagare klicka på för att kunna delta i mötet. En av förmånerna med samtalen i Skype for business är att du kan fokusera mer på personerna som deltar i mötet.

Det gör du enkelt genom att använda dig av funktioner som automatisk beskärning samt huvudspårning. På så sätt blir det bättre fokus på personen du pratar med och mindre risk för distrahering i omgivningen. Tack vare att Skype for business använder sig av branschledande HD-video förloras ingen kvalité.

Support och funktioner hos Skype for business

Trots att verktyget Skype for business erbjuder högkvalificerade lösningar för videosamtal är det inte alltid som allt fungerar klockrent. Därför finns det en support du kan kontakta för frågor och funderingar. Supporten är öppen dygnet runt och kan nås på antingen telefon eller via ett formulär som du fyller i på webben.

Utöver de funktioner som tidigare nämnts i denna text hittar du även de sedvanliga verktygen som: PowerPoint, Excel, Word och OneNote. Du får helt enkelt ett paket som har allt ett företag kan tänkas behöva. Tjänsten kan användas på alla digitala enheter som PC/Mac, iPhone, iPad eller Android.

En annan häftig och framförallt rolig funktion i tjänsten är att du kan skapa Whiteboard. På det sättet kan det digitala mötet mellan kollegor eller företagspartners få en känsla av att befinna sig i samma rum, trots att personerna kanske befinner sig i olika länder.

Vill du skaffa Skype for business?

Vi på Soluno erbjuder Skype for business. Vill du veta mer om tjänsten? Då hjälper våra kunniga rådgivare gärna dig med svar.

Du är varmt välkommer att ringa oss på 010-410 50 00 eller maila oss på info@soluno.se. Du kan även fylla i formuläret på vår kontaktsida så kontaktar vi dig istället.

Ordlista