Sip trunk

Om sip trunk

Sip trunk är en teknologi som håller på att utklassa traditionell analog telefoni. Den tillåter dig nämligen att streama din röst över internet. På så sätt kan du använda dig av detta för att till exempel prata i telefon och det blir då mycket billigare än vanlig telefoni.

Många företag väljer att använda sig av denna teknologi av många anledningar. En god anledning är att med Sip trunk finns möjligheten att ringa gratis till hela världen och du köper då ett paket som fungerar som en helhetslösning. Det går utmärkt att ringa dit du vill.

Som företag är det viktigt att du hänger med i utvecklingen och ha en fungerande metod som ser till att du alltid kan bemöta kunderna professionellt. För att du ska kunna göra det krävs tillgång till rätt typ av mjukvara och den får du enkelt via denna lösning.

  • Helhetslösning – en lösning som innehåller allt för företaget.
  • Hårdvara – de fysiska enheter som behövs för ett företag.
  • Mjukvara – Teknologin som du behöver till enheterna.
  • Internet telefoni – möjlighet att ringa över nätet.
  • Sip trunk – röst över internet teknologi anpassande för företag.
  • Streaming – uppladdning av tjänst online, t.ex röst.
  • Nätverk – uppkoppling till andra enheter som finns online.

Vad är SIP?

SIP står för Session Initiation Protocol vilket innebär att detta är ett system där alla som har nätverket installerat kan kommunicera med varandra väldigt enkelt. SIP tillåter dig att ringa anonymt, dock är de tvingade att dokumentera alla användare enligt lag, och därför innebär detta att det är en anonymare företagstjänst som inte är fullvärdig. Det finns många olika program som fungerar inom SIP och som kan erbjuda dig denna tjänst.

När du vill ha allt under en och samma kategori och göra det så enkelt som möjligt för dig själv är denna tjänst utmärkt. Om du även vill hålla nere kostnaderna så ska du välja SIP teknologi. Du kan med hjälp av denna även ringa till fast telefoni och det blir därmed heltäckande.

Sip trunk för effektivare telefoni

Om du har ett företag som använder sig av ett telefonibolag där du till exempel inte kan komma fram. Eller där du upplever att du måste avbryta telefonsamtalen tidigt då kostnaden i slutändan blir för dyr och du på grund av det inte kan tillfredsställa dina kunder. Då ska du absolut byta till Sip.

Det är en enkel och smidig lösning där du inte behöver göra några avancerade installationer. Sannolikt har du redan internet på kontoret och därmed har du alla förutsättningar för att du ska kunna använda dig av SIP. Dessutom kan du ansluta enskilda enheter till nätverket.

I och med att du kan ansluta enskilda enheter innebär detta att du kan arbeta även när du inte är på plats.

Ordlista