Samtal väntar

Vad är samtal väntar? – Soluno förklarar!

Samtal väntar är en smart funktion som enkelt låter en person som pratar i telefon bli uppmärksam på att ett annat samtal är på ingående och då ha möjligheten att besvara det. Om man använder sig av en skärm med display så kan det stå vem som ringer.

Samtal väntar går att använda på de flesta telefoner – både mobil telefon och fast telefoni. Under samtalet så hör man två diskreta toner som gör dig uppmärksam på att någon annan försöker att nå dig. Det kan vara en bra funktion för att slippa missa viktiga samtal.

Det kan variera lite ifall om man själv behöver aktivera samtal väntar eller inte. Ibland är det aktiverat som ett standard val. Om man är osäker kan man kolla i sin mobiltelefon under inställningar eller kontakta sin operatör för att be dom aktivera det direkt.

  • Med samtal väntar slipper man missa viktiga samtal
  • Se direkt i displayen vem som ringer under ett samtal
  • Funktionen finns ofta inlagd som en standard funktion
  • Aktivera själv eller med hjälp av din operatör
  • Fungerar på både fast- och mobil telefoni
  • Två diskreta toner meddelar att det finns ett inkommande samtal
  • Är en funktion som vanligtvis här gratis

Använd de funktioner som finns

Det finns en mängd olika funktioner som erbjuds till telefonin idag. En del behöver man själv aktivera men dessa är ändå gratis. Samtal väntar är en funktion som kan vara värdefull både för företagare men också privatpersoner att använda sig av för att slippa missa viktiga samtal från kunder och myndigheter.

Samtal väntar är en funktion som inte kräver någon insats från sin användare förutom möjligen vid aktivering av tjänsten. När den väl är aktiverad kan man som användare känna sig trygg med att funktionen finns. Om doktorn ska ringa under dagen kan man ändå prata i telefon och svara när det samtalet kommer.

Att aktivera tjänsten om man inte har den kan variera beroende på vilken operatör man har. Om man inte vet hur man gör går det alltid att få snabb hjälp. Tjänsten blir generellt aktiverad direkt utan att man själv behöver göra annat än möjligen starta om sin telefon.

Se vem som ringer

De flesta telefoner idag, både mobila och fasta, har en display. När man under det pågående samtalet hör två tut kan man kika på displayen där det står vem som ringer. Det ger möjligheten till att välja om man ska fortsätta i det pågående samtalet eller ta det nya.

För företagare kan samtal väntar spara mycket tid. Om en kund som man länge försökt få tag på äntligen ringer när man sitter i ett annat samtal kan det vara bra att svara. Då slipper man fortsätta försöka ringa och jaga personen som man verkligen behöver ha tag i.

Samtal väntar ger också möjligheten till att inte besvara ett samtal. Kanske man väntar ett viktigt samtal men ser att det är en person man inte vill prata med som ringer när man är i ett annat samtal – då behöver man inte svara och slipper ta samtalet.

Ordlista