Inspelning av samtal

Inspelning av samtal

Att spela in sina samtal med antingen sin mobil eller fasta telefon kan vara något som underlättar på jobbet. Men det finns en del regler kring detta, och dessutom olika sätt att gå tillväga – ska man använda headset, appar eller datorn? Eller kanske andra integrerade lösningar för inspelning av samtal?

Behöver du komma ihåg vad som sades i ett telefonmöte, eller har du kanske intervjuat en person via telefon och vill kunna lyssna på samtalet i efterhand? Genom att spela in telefonsamtal kan du spara dem till senare och enkelt komma åt de samtal som du behöver.

Du kan spela in samtal från såväl fasta telefoner som mobiltelefoner, bara du har rätt tjänster eller appar för att göra det. Beroende på vilken tjänst du använder för inspelningen kan du ibland lagra inspelningarna och lägga till noteringar eller söka bland tidigare inspelade samtal.

  • Spela in samtal för att lyssna igen senare.
  • Kontrollera vad som sades vid ett visst tillfälle.
  • Lagra eller spara inspelade samtal om du vill.
  • Spela in antingen från mobil eller fast telefon.
  • Skaffa automatisk överföring om du vill spara samtalen per automatik.
  • Med rätt tjänst kan du spela in samtal från alla operatörer.
  • Spara inspelade samtal så länge du vill.

 

 

Vad gäller för att spela in samtal?

Syftet med att spela in samtal kan vara olika, men gemensamt är att du inte får spela in samtal som du inte själv deltar i. Om en person av de två som talar i telefon vet om att samtalet spelas in kan det gå bra, men inte alltid.

För att verkligen garantera att man har lagen på sin sida är det alltid bäst att informera den andra personen om att samtalet spelas in. Dessutom finns det särskilda regler för på vilket sätt och hur mycket av samtalet som får delas med andra utomstående personer.

 

Ett samtal där ingen part vet att samtalet spelas in räknas istället som avlyssning, vilket är olagligt. Så länge du har kontrollerat att du följer lagen är det till allra största del något positivt att kunna spela in samtal, kanske till exempel vid kundundersökningar via telefon?

 

Allmänna dataskyddsförordningen, mest känd som GDPR, hindrar organisationer från att databehandla personuppgifter utan samtycke. Vill du läsa om hur Soluno hanterar personlig data samt läsa mer om hur GDPR fungerar så kan du göra det här:

Spela in samtal från telefonen

Med rätt installationer och tjänster kan du alltså spela in både från fast telefon och mobiltelefon. Det underlättar att köpa en riktigt bra, heltäckande tjänst från början eftersom det annars är relativt krångligt att hitta ett eget sätt att spela in samtalen. En del använder t. ex. datorn för att spela in.

På vissa headset finns funktionen att spela in samtal, men det kräver förstås att man alltid har detta headset med sig och är redo att koppla upp när ett samtal kommer. Därför är det bra att välja en lösning som är integrerad direkt i telefonen istället.

Med en bra tjänst kan du dessutom ofta lagra samtalen och få bra, överskådlig data över hur samtalshistoriken ser ut. Det kan till exempel handla om att kunna se vilka personer som svarade och inte. Spela därför in dina samtal på ett proffsigt sätt redan från början och spara dem enkelt, så slipper du krångel.

Vill du veta mer om vår samtalsinspelningstjänst? Kontakta oss så hjälper någon av våra kunniga rådgivare dig vidare.

 

Ordlista