Vår OPEN MIND:ER Mikael Hedman

Namn: Mikael Hedman
Avdelning: Drift
Roll: Drifttekniker

4 snabba

 1. Matlåda eller lunch ute? Gärna äta ute men eftersom jag tränar på lunchen så får det bli matlåda.
 2. Springa i bergen eller springa på stranden? Alla dar i veckan i bergen då man känner sig så liten bland dom stora topparna.
 3. Sojaprotein eller bönor? Bönor är gott.
 4. Stå eller sitta och jobba? Får säga stå då hela support/drift står och jobbar just nu.

Rollen och Soluno

 1. Vad gör du i din roll? Jobbar på driftavdelningen och mina uppgifter är att se till så att systemen fungerar som det ska. Just nu så har vi en större migrering och har jobbat fram en plan för att kunderna inte ska bli drabbade av någon nedtid. På senaste tiden så har det även blivit en hel del säkerhetsarbeten då det finns många som vill ta sin in i våra system. Nu har vi gjort det ännu svårare för dom men det är ett fortsatt dagligt arbete med att alltid ligga steget före.
 2. Varför började du jobba på Soluno? Jag började egentligen på Teledesign en gång i tiden som sedan blev Uno Telefoni och som nu tillsammans med Solus är Soluno. Jag började jobba som telekom tekniker för ca 20 år sedan och som alla andra så var man tvungen att åka ut till Kista varje morgon då all telekomverksamhet var placerad där. Dock så såg jag många gånger en Jeep wrangler utanför mitt fönster där jag bodde och på den var det en fet Teledesign logga. Av en händelse gick jag in och kollade lediga jobb och såg då en text: Sökes tekniker med ambition att växa” och såg även loggan med Teledesign. Sökte då reda på att detta företag var beläget i Hammarby sjöstad och det var ju perfekt då även jag bodde här. Ett mail senare och en effektiv intervju så var det klart.
 3. Vad är det sjukaste du varit med om på jobbet? Det måste vara när vi fick veta att årets julbord skulle innebära att packa en varm jacka, pass och badkläder. Det var allt vi fick veta och sedan så begav vi oss till Arlanda och vid den obligatoriska ölen så fick vi veta att vi skulle till Island. Helt galet rolig resa!
 4. Vad ser du mest fram emot till hösten? I höst så ska jag ge mig ut på ett långt äventyr. Jag ska ta mig från Göteborg ner till Båstad. (32 mil) Det finns ingen direkt bana att följa utan man ska ha vattnet på höger sida och det kommer vara flera passager man måste simma för att ta sig vidare. Energi mm får man endera ha med sig eller så får man köpa det på diverse affärer eller bensinmackar. Det blir tufft men det är precis så jag vill ha det.
 5. Vad driver dig mest i arbetsdagen? Alltid kul att komma till jobbet och jag hoppas på många år till på Soluno.
 6. Favoritkollega? Gillar alla men Mattias och Stefan jobbar jag bra ihop med så jag får säga dom.
 7. Tips till nya på Soluno? Är det något ni undrar över så kom bara till mig och fråga.
Av Sofia Svantesson
Brand Marketing Manager
Enhetlig företagskommunikation och samarbete är nyckeln till effektiviserade arbetsflöden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *