Tre – Soluno

Tre har funnits med länge och är en av Sveriges största mobiloperatörer. När man använder nätet som Tre tillhandahåller så kan man komma upp i hastigheter på upp till 64Mbit/s när man laddar ner något, samt 9Mbit/s när man laddar upp något.
Soluno <3 Tre

Soluno <3 Tre

Solunos växel är helt operatörsoberoende och fungerar därför lika bra med vilken operatör ni än väljer. Vill ni ha 3 som operatör för era företagsabonnemang så hjälper vi er gärna med detta. Vill du jämföra vad det skulle kunna kosta med vår växel tillsammans med olika operatörer så kan du göra det i vår prisindikator.

Tre är ett stort globalt varumärke med flera UMTS-baserade mobilnät och bredbandsleverantörer. Tre är verksamma i bl.a. Sverige, Danmark, Hong Kong, Indonesien, Italien och Storbritannien. Varumärket grundades år 2002 i Hong Kong. Tre i Danmark (Hi3G Denmark ApS) och Tre i Sverige (Hi3G Access AB) har ett gemensamt nätverk som täcker de flesta länderna.

Alla Tre-företag är ägda av ett dotterbolag till CK Hutchison, men ägarstrukturen varierar. CK Hutchison Holdings äger majoriteten, på hela 6 st nätverk via Tre-koncernen i Europa, däribland i Österrike, Danmark, Italien, Irland, Sverige och Storbritannien. Alla Tre-märkesnätverk erbjuder 3G och 4G service.

I Sverige så delas deras mobilnätverk med Telenor, förutom i städerna Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund och Karlskrona, där de hanterar sina egna 3G-nätverk. Idag förser Tre Sverige ungefär 98,5% av hela den svenska befolkningens mobilnät och i början av 2014 var Tre Sveriges snabbast växande mobiloperatör.

  • Tre är ett stort globalt varumärke med flera UMTS-baserade mobilnät och bredbandsleverantörer.
  • Tre grundades 2002 och verksammar i bl.a. Sverige, Danmark, Hong Kong, Indonesien, Italien och Storbritannien.
  • Hi3G Denmark ApS och Hi3G Access AB delar nätverk, som täcker de flesta länderna.
  • Idag förser Tre Sverige ungefär 98,5% av hela den svenska befolkningens mobilnät.
Beställ offert
Soluno är helt operatörsoberoende. Vill du ha en offert på företagsabonnemang från Tre? Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig vidare.

Om Tres företagsabonnemang

Tre erbjuder ett stort utbud av både telefoni, bredband och andra mobila lösningar för alla typer av företag och anpassar helt lösningarna efter företagens olika behov. Via dessa anpassade lösningar så kan företaget enkelt hantera alla sina kundrelationer på ett enkelt men också professionellt sätt.

Tre företag har specialanpassat sina lösningar för företag på ett enkelt och smidigt sätt, där de bland mycket annat tillhandahåller en tjänst som erbjuder mobil växel och kallas för 3FrontOffice, via denna lösning riskerar företaget inte att tappa kunder på grund av missade samtal, samt kan utöka tjänsten i samband med att företaget växer.

Tre erbjuder paketpriser för mobiltelefoni och bredbandsuppkoppling som är anpassat till både små och stora företag, samt att alla dessa tjänster är skapade så att de kan utökas hela tiden. Detta gör dessa lösningar till mycket kompatibla med vad ett företag behöver för att kunna föra enkel kommunikation både för de anställda samt till kunder.

Om 3 företag och deras tjänster

Om Tre Företag

Tre i Sverige är en av 4 svenska teleoperatörer och delar plats med de övriga operatörerna som finns på marknaden idag, vilka är Telenor, Tele2 och Telia. Tre håller idag på att bygga ut sitt 3G-nät, så att det kommer att finnas på två frekvenser: 900MHz och 2100MHz.

Tre företag delar 70% av sitt nät med Telenor på sin ena frekvens på 2100MHz, varav de olika företagen äger 50% vardera av detta nät. På sin andra frekvens på 900MHz så är det bara Tre-kunder som kan ta del av mobilnätet, vilket har förbättrats stort sedan de byggde 3G i denna frekvens.

När man använder nätet som Tre tillhandahåller så kan man komma upp i hastigheter på upp till 150Mbit/s när man laddar ner något. Tre i Sverige var dessutom världens första operatör att skaffa ett LTE-nät som hade både FDD och TDD på sitt mobila nätverk.

Om Tre mobilt bredband för företag

Tre erbjuder även paketlösningar för företag med mobilt bredband, på så vis så slipper man ha en massa kablar överallt och kan enkelt använda sig av stationära routers som installeras på kontoret och det finns även bärbara routers för de tillfällen då man behöver ha tillgång till internet då man inte är på kontoret.

Tre företag arbetar ständigt för att skapa innovativa lösningar för företag och förbättrar ständigt sina tjänster. Via dessa smarta företagslösningar, så är det enkelt att ha konferenssamtal även då man inte är på kontoret och att koppla vidare samtal mellan de olika avdelningarna på företaget.

Det mobila bredbandet är via 4G vilket garanterar en snabb uppkoppling, vilket är mycket viktigt för att allt ska fungera felfritt. Tre tillhandahåller även företag med de bästa mobiltelefonerna på marknaden och tåliga routers som klarar av en hel del, vilket fungerar bra även för lite större företag.

Om Tre APN inställningar

För att man ska kunna använda internet och skicka MMS från telefonen så behöver man ha dessa inställningar ifyllda, dessa kallas för APN-inställningar. När man köper sin mobil från Tre så är dessa redan ifyllda i telefonen. Om det av någon anledning inte fungerar så kan man dessutom återställa dem manuellt.

Om man använder sig av Tre företag och deras paketlösningar, så är dessa tjänster alltså alltid förinställda redan vid leverans av produkten och är ingenting som man behöver ställa in själv. Man kan alltså direkt surfa på internet, skicka mail och mottaga MMS-meddelanden då tjänsten har aktiverats.

Via APN-inställningarna som redan är inställda via företagets mobila bredband så kan företaget mer specifikt identifiera APN för sitt paket-datanätverk som en mobildata-användare vill kunna kommunicera med. Detta gör det möjligt att använda Tres mobila tjänster mycket mer brett och dessutom alltid vara uppkopplade och tillgängliga.

Mer om Tre

Tre är ett varumärke som började verka i Hong Kong 2002 och existerar i många fler länder än i Sverige. De har alltid haft samma produktsatsningar, men har utökats och förbättrats stort genom åren. I början så var loggan för varumärket röd och i 3D, men ändrades 2009 till den loggan som de har idag.

Tre företag erbjöd från början telefoni och internetuppkoppling via 2G, långt innan 3G och 4G fanns. Idag så erhåller de snabba uppkopplingar som både privatpersoner och företag kan använda sig utav. Tre samarbetar också med en rad andra stora företag så som Apple Inc och Vodafone.

Det är mycket få operatörer på marknaden idag som har ett helt eget nät, som inte delas tillsammans med andra operatörer. På Tres ena nätverksfrekvens som ligger på 900MHz är det bara deras egna kunder som kan nyttja, vilket idag är rätt ovanligt och unikt.

Tillväxt inom Tre

I början då Tre skapades, så fanns det inte mobilt bredband, då denna teknologi ännu inte fanns då. Trots detta så var varumärket ett av de första att hoppa på vågen av tillväxt teknologiskt sett. De var det första varumärket i världen att presentera världens första operatör att skaffa ett LTE-nät.

Idag så bygger de ut och förbättras ständigt, och ångrar inte en sekund den väg som varumärket har gått den långa tid som de har verkat på marknaden. Det är svårt att tro att vi en gång inte hade tillgång till internet på samma sätt som vi har idag.

Tre har nappat på all utveckling som skett i den tekniska världen, och kan med stolthet se tillbaka på företagets tillväxt, på bara drygt 15 år så har det hänt otroligt mycket och dessutom är de tillgängliga i stort sett hela världen, där de förser miljontals med människor mobilt och via bredbandsuppkoppling.

Om Tre kundtjänst

Man kan komma i kontakt med Tres kundtjänst på många olika sätt. På hemsidan så kan man logga in både som privatkund och företagskund och först kika om man kan hitta svaret på sin fråga under ”Frågor och svar”. Där är alla de vanligaste frågorna samlade och enkla att finna.

Om man behöver få kontakt med Tre, så finns det en rad olika sätt att kontakta dem på. Man kan som privatkund nå kundtjänst via telefon Måndag-Fredag: 08:00-20:00 samt Lördag-Söndag: 10:00-19:00. Företagskunder kan också ringa kundtjänst under veckodagarna mellan: 08:00-18:00. Där får man kontakt med kunnig personal direkt i telefonen.

Om man inte har en så brådskande fråga så kan man också maila in till Tres kundtjänst, då får man sitt svar inom 48 h, från någon av deras kunniga medarbetare. Att maila går bra för både privatkunder och företagskunder och i regel så får man svar snabbare än så.

Sammanfattning om Tre

Tre (3) har funnits med länge och är en av Sveriges största mobiloperatörer. Att de hela tiden arbetar för att förbättra och göra sina tjänster snabbare, gör dem till ett konkurrenskraftigt varumärke och erbjuder en rad olika tjänster gällande telefoni och bredband, inte bara i Sverige, utan på många ställen i världen.

Till företag så erbjuds grymma växellösningar för att underlätta arbetet på kontoret, eller till och med utanför kontoret. Med deras snabba mobila bredband så har företagskunder möjligheten att vara uppkopplade var de än befinner sig, där man kan koppla vidare samtal samt behålla en god kundkontakt.

Tre varumärke förser miljontals kunder världen över med sina tjänster och produkter och är ständigt växande. I Sverige så delar de ett av sina nät med Telenor, som också är ledande inte mobiltelefoni i Sverige idag. De samarbetar dessutom med många andra stora aktörer för att fortsätta förbättra sitt mobila nätverk.

Senast ändrad: Okt 2019