Telenor – Soluno

Telenor företag är samlingsnamnet på de tjänster som erbjuds företagare. Här ingår sådant som uppkoppling till nätet via fiber eller mobilt bredband och mobila växlar.
Soluno <3 Telenor

Soluno <3 Telenor

Solunos växel är helt operatörsoberoende och fungerar därför lika bra med vilken operatör ni än väljer. Vill ni ha Telenor som operatör så hjälper vi er gärna med detta. Vill du jämföra vad det skulle kunna kosta med vår växel tillsammans med olika operatörer så kan du göra det i vår prisindikator.

Här ska vi ta en närmare titt på företaget Telenor och de tjänster som de erbjuder när det kommer till telefoni för företag i Sverige och internationellt. Deras framgång inom kommunikation baseras inte bara på det tidigare monopolet inom Norges gränser utan också på en lång erfarenhet inom branschen då de grundades redan 1855.

Telenor företag är samlingsnamnet på de tjänster som erbjuds företagare. Här ingår sådant som uppkoppling till nätet via fiber eller mobilt bredband och mobila växlar. Företaget arbetar ständigt på att förbättra och utveckla sina tjänster samtidigt som de stadigt växer på den internationella marknaden för kommunikation.

Nedan kan man läsa mer om vad alla dessa tjänster erbjuder och hur de kan användas. Läs allt om mobila växlar, APN-inställningar, fiberanslutning för företag och om mobila anslutningar till internet. Pålitliga och effektiva kommunikationstjänster är bland det viktigaste för dagens företag och kan hjälpa ett företag att växa ytterligare.

  • Telenor är ett norskt telekommunikationsföretag.
  • Telenors tjänster är tillgängliga i Sverige via exempelvis Telenor Sverige, Bredbandsbolaget och Glocalnet.
  • Telenor har flera företagslösningar som mobila växlar, fiberanslutning och mobilt internet.
Om Telenor Företag

Om Telenor Företag

Telenor ASA är ett telekommunikationsföretag baserat i Norge och är dessutom ett av landets största börsnoterade företag. Under 2014 hade de 35 000 personer och omsatte otroliga 106,540 miljarder norska kronor. Företaget är även aktivt i Sverige där de tillhandahåller tjänster som telefoni, digitalt-tv och bredband.

De Telenor företag vi svenskar känner igen inkluderar Glocalnet och bredbandsbolaget Bredbandsbolaget, genom vilka vi kan få tillgång till alla deras tjänster. Ett välkänt helägt dotterbolag till Telenor är Canal Digital som förser många svenskar med digital-tv. I Sverige har företaget sitt huvudkontor i Stockholm.

Telenor grundades redan 1855, då som Norges telegrafverk. Under 1969 bytte de namn till Televerket och sitt nuvarande namn tog de 1994. Det var också då som företaget omstrukturerades till ett statligt ägt aktiebolag. Telenor hade monopol på privattelefonin i Norge ända fram till 1998.

Beställ offert
Soluno är helt operatörsoberoende. Vill du ha en offert på företagsabonnemang från Telenor? Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig vidare.

Om Telenors företagsabonnemang

Telenor har många generösa erbjudanden till företag. Bland annat finns det erbjudanden som inkluderar en mobiltelefon som exempelvis Iphone SE, iPhone 8 och Sony Xperia XZ2. Priset varierar beroende på hur stor surfmängd man väljer, upp till 100 GB/månad, och har oftast en bindningstid på 24 månader.

Telenor företag erbjuder också tjänsten Affärspaket EU. Med det paketet ringer man fritt inom företag världen över. Inom EU/ESS kan man även skicka MMS och SMS till samma pris som i Sverige och man kan även surfa inom samma område utan några som helst extra kostnader.

Som ny företagskund har man möjlighet att prova på sitt abonnemang i 30 dagar. Skulle man ångra sig inom den tiden kan man säga upp abonnemanget utan risk för extra kostnader. Utöver allt detta erbjuds även säker molnlagring på upp till 100 GB med Capture. Du kan lätt använda tjänsten via en app.

Vanliga frågor om Telenors abonnemang

Om Telenor One

Telenor One är samlingsnamnet på företagets mobila växellösningar. Själva grundtjänsten erbjuder möjligheten för företag att få tillgång till alla växelfunktioner direkt i mobilen. Tjänsten innebär att mobiler ersätter fasta telefoner men till samma pris och med samma pålitlighet. När ett företag väljer att börja använda sig av tjänsten kan de behålla sitt tidigare fasta telefonnummer.

Telenor företag satsar på att utveckla och tillhandahålla tjänster som gör livet enklare för företagaren. Genom de mobila växlarna kan företagare slippa krångel med att ha en fysisk växel och slipper således också utgifterna som medföljer en sådan. Alla tjänster i den mobila växeln kan hanteras via en app.

Telenor One har tre grundläggande tjänster som alltid ingår. Samtliga är inriktade på att inkommande samtal kan omhändertas och besvaras. Dessa tjänster är köhantering, svarsgrupp och nattkoppling. I en svarsgrupp kan flera medarbetare vara aktiva och kan själva logga in eller ut ur tjänsten. Köhanteringen ser till att inga samtal missas.

Om Telenor mobilt bredband för företag

Hos Telenor kan företag abonnera på mobila bredband. Samtliga mobila bredband för företag har 4G och molnsparfunktionen Capture, med tillgång till 100 GB, ingår alltid. Möjligheten att få prova på företagsabonnemanget i 30 dagar gäller även mobila bredband för företag. På så vis kan tjänsten utvärderas innan ett beslut fattas.

Via Telenor företag kan ditt företag skaffa ett mobilt bredband med tre olika val för surfmängd; 20 GB, 100 GB och 200 GB. Man kan själv välja om abonnemanget ska ha bindningstid eller inte. Räkna med att månadskostnaden blir högre utan bindningstid. Exempelvis 399 kr/månad för 100 GB istället för 349 kr/månad för samma abonnemang.

När ett företag använder sig av det mobila bredbandsabonnemanget är surfmängden giltig i alla länder inom EU/ESS. Det innebär att surf inom nämnda områden inte kostar något extra. Telenor erbjuder emellanåt också möjligheten att köpa till utrustning till nedsatt pris när ett abonnemang tecknas. Som exempelvis en surfplatta.

Om Telenors fibererbjudande för företag

Telenor erbjuder ett fast bredband för företag. Tjänsten heter Internet Connect och ger företag en anpassningsbar internetanslutning. Denna anslutning finns i hastigheter ända upp till 10 Gbit/s. Tjänsten är tillgänglig över hela Sverige och har stöd för både IPv4 och IPv6, dessutom ingår SLA som kan uppgraderas.

Med fiber via Telenor företag är nätet byggt i en redundant struktur. Det innebär att om ett fel skulle uppstå någonstans finns det alternativa vägar för internettrafiken. Telenor hävdar också att de har låga värden för paketförluster, jitter och fördröjning. Deras nät finns tillgängligt på alla nationella knutpunkter.

Mellan Telenors nät och andra stora operatörers nät finns direkta kopplingar kallade ”direct peering”. Med hjälp av den tekniken kan trafiken gå direkt till de stora operatörernas nät utan att behöva passera några knutpunkter. Utöver allt detta erbjuds även en rad säkerhetstjänster så som skydd mot DDoS-attacker och brandväggar.

Om Telenor APN inställningar

APN står för Access point name och måste anges för att, via en mobil enhet, koppla upp sig mot internet. Det är ett kommunikationsprotokoll som är förbindelseorienterat och används i datanätverkstjänster som är 3GPP-specificerad. Exempel på sådana tjänster är Evolved packet core (EPC) och GPRS.

Vanligtvis sänds inställningarna, inklusive informationen som krävs för APN, för mobilt bredbredband och mobilsurf när man har ringt ett nätbundet telefonnummer eller skickat ett SMS till ett angviet telefonnummer. Det är inte alltid den här metoden fungerar. Alternativet då är att skriva in APN-uppgifterna manuellt.

Hur inställningen för APN ser ut beror på vilken leverantör man ska använda sig av. Med en enkel sökning på nätet eller ett besök på leverantörens hemsida kan man hitta de uppgifter man behöver skriva in. För att ställa in Telenors APN behöver man ange services.telenor.se.

Om Telenor, Historia, Ekonomiska fakta, utbredning, kundtjänst

Som nämnts grundades Telenor redan 1855 och hade monopol på Norges fasta telefonnät ända fram till 1998. Idag är de ett statligt ägt aktiebolag med tjänster både nationellt och internationellt. Deras huvudkontor är beläget i Fornebu, Norge. Huvudkontoret för Telenor Sverige har förlagts i Stockholm.

Rapporten från som Telenor släppte 2014 visar på en hög omsättning och stora framgångar. Under året omsatte de 106.5 miljarder norska kronor och fick otroliga 20 miljoner nya abonnenter. Det här året uppgick antalet kunder till 186 miljoner och inkluderar både nationella och internationella kunder.

Dessa siffror kan jämföras med rapporten för 2016 då antalet mobilkunder uppgick till 214 miljoner. Under det här året var de de främsta mobitjänstleverantören i Norge, Serbien, Montenegro och Bulgarien. Telenors kundtjänst kan nås på flera sätt, som via telefon eller mail, och har rykte om sig att vara både hjälpsamma.

Telenor har många lösningar

Den som har ett företag, oavsett om det är ett stort eller litet, kan hitta flera lösningar för kommunikation hos Telenor. Det är möjligt att abonnera på anpassningsbara tjänster som växer med företaget som exempelvis molnväxeln. Tjänsten kan dessutom integreras med en redan existerande landbaserad växel.

Kommunikation är centralt i företagande av idag. Uppkoppling till nätet, möjligheten att kunna använda SMS/MMS och att kunna ringa när, var och hur som helst är ett måste för nästan alla företag. Telenor har företagspaket som erbjuder effektiva lösningar för varje kommunikationspunkt och säljer dessutom hårdvara.

Den som behöver en nätuppkoppling kan satsa på ett mobilt nät eller på fiber via Telenor. Som tillägg till internettjänster finns också flera säkerhetsåtgärder som brandväggar och skydd mot överbelastningsattacker. Företag kan aktivera att inaktivera tillägg allt eftersom de växer och förändras. På så vis kan tjänsten alltid passa behoven.

Senast uppdaterat 2019

CO Neutral website