Tele2 – Soluno

Att som företagare ha en stabil och pålitlig telefonilösning är av yttersta vikt för både kunden och företaget. Tele2 har ett stabilt 4G-nät som kan förse drygt 99% av befolkningen med god täckning.
Soluno <3 Tele2

Soluno <3 Tele2

Solunos växel är helt operatörsoberoende och fungerar därför lika bra med vilken operatör ni än väljer. Vill ni ha Tele2 som operatör före era företagsabonnemang så hjälper vi er gärna med detta. Vill du jämföra vad det skulle kunna kosta med vår växel tillsammans med olika operatörer så kan du göra det i vår prisindikator.

Tele2 är en branschledande aktör inom telefonilösningar. Med 25 år i branschen så kan man sin sak och erbjuder både enskilda telefonilösningar och omfattande sammansatta paket för både privatpersoner och företagare. Det är smidigt att ha allt samlat på ett och samma ställe, och Tele2 erbjuder därför heltäckande lösningar för hela företaget.

Att som företagare ha en stabil och pålitlig telefonilösning är av yttersta vikt för både kunden och företaget. Tele2 Företag fokuserar på praktiska och långvariga lösningar avsedda för både små och stora företag. I utbudet för företagare så finns bland annat mobiltelefoni, mobila bredband och telefonväxlar.

Något som ofta är ett problem när det gäller telefonilösningar är mottagningen. Den här aktören har genomgått en utbredning där täckning och nät har varit i fokus, och härnäst är det 5G som står på tur. Även kommunikationslösningar som IT-drift och integrationstjänster erbjuds små och stora företagare.

  • Heltäckande telefonilösningar för ditt företag
  • Möjlighet att använda Tele2 självserviceportal online
  • Slipp krångel genom att leasa företagstelefoner
  • Fungerar till viss del även utanför Sverige
  • Få omedelbar information om eventuella driftstörningar
Beställ offert
Soluno är helt operatörsoberoende. Vill du ha en offert på företagsabonnemang från Tele2? Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig vidare.
Om Tele2 företag

Om Tele2 företag

Tele2 är en stark aktör på marknaden och har två olika inriktningar som utbudet fokuserar på. Företagssektionen syftar till att möjliggöra praktiska och pålitliga lösningar som ska fungera för hela företaget. Du som företagare kan välja att köpa ett färdigt paket eller att skräddarsy din egen lösning för att passa företaget på bästa sätt.

Tele2 Företag erbjuder vägledning av en kunnig rådgivare som är expert på just företagslösningar. Detta för att på bästa möjliga sätt passa det aktuella företagets olika behov. Rådgivningen är kostnadsfri och innebär en företagsanalys som leder till olika lösningsförslag som är anpassade specifikt efter ditt företags behov och förutsättningar.

Det finns inga universala lösningar när det kommer till telefonitjänster och därför är det en fördel att kunna skräddarsy allt ifrån antal mobiltelefoner, bindningstid eller inte, antal gigabyte per period och typ av växeltelefoni samt vilka funktioner denna ska ha. Om användaren skulle befinna sig utanför Sverige så kan man fortsätta att använda tjänsterna.

Om Tele2 företagsabonnemang och andra tjänster

Om Tele2s företagsabonnemang

Tele2 erbjuder ditt företag ett individuellt anpassat abonnemang. Här får du som företagare välja bland annat om du vill ha fast eller rörligt pris på dina samtalsminuter, hur mycket surf du behöver ha per period och hur upplägget för företaget och de anställda ska se ut.

Tele2 Företag har ett erbjudande som består av att de kunder som väljer ett abonnemang med fast pris får ett extra datakort kostnadsfritt. Det här kan vara fördelaktigt om företaget använder mycket surf. Det tillkommer inte några bindningstider hos Tele2 och ett abonnemang är inte heller kopplat till någon hårdvara.

Om du som företagare skulle upptäcka att behovet skulle förändras på något sätt så kan du alltid ändra i ditt abonnemang, både genom att ta bort tjänster och att lägga till nya. Om du skulle vilja säga upp ditt abonnemang så gör du det med omedelbar verkan och behöver bara betala för eventuella hårdvaror.

Om Tele2 mobilt bredband företag

Tele2 har ett stabilt 4G-nät som kan förse drygt 99% av befolkningen med god täckning. Du kan välja upp till 500 gigabyte per period. Om du väljer att teckna ett abonnemang för mobilt bredband på 24 månader så får du en router som gör att du kan dela surfen med resterande hårdvaror på kontoret.

Det mobila bredband som Tele2 Företag erbjuder fungerar endast i Sverige och roaming är automatiskt spärrat i förhand. Datamängden är väldigt flexibel och det går att både lägga till och ta bort surf från ditt företags mobila bredband. De hårdvaror som finns är USB-modem, vanlig router, mini-router och Car-Fi.

Car-Fi är en typ av mobilt bredband som passar bra om företagets anställda åker mycket bil i arbetet. Hårdvaran är en slags mini-router som enkelt kopplas in i bilens 12 voltsuttag och tillåter upp till 10 enheter samtidigt. Den här typen av mobilt bredband möjliggör arbete ifrån både datorer och surfplattor under resan.

Om Tele2s Fibererbjudande till företag

Om ditt företag har väldigt stora krav på uppkoppling så kan Tele2 Internet Pro vara ett lämpligt alternativ. Den här tjänsten förser användaren med fiber tillsammans med maximal driftsäkerhet. Det här kraftfulla stamnätet gör det möjligt för hela företaget att alltid ha en stabil internetåtkomst.

Tele2 Företag Internet Pro fungerar genom att företagets nätverk knyts samman med stamnätet, vilket innebär att hela kontoret kan surfa i en hastighet på upp till 1 gigabyte per sekund. Tele2 har ett luftburet stamnät som har direktkontakt med majoriteten av de övriga större operatörerna.

Det finns också olika tillval till aktörens alternativ för fiber. Mobil IP backup är ett populärt tillval som säkerställer en stabil uppkoppling genom att sätta upp en alternativ förbindelse. Ett annat valbart alternativ är ruggad utrustning. Det innebär att hårdvarorna är speciellt anpassade för att klara av bland annat fukt, damm och vibrationer.

Om Tele2s APN inställningar

Tele2 Företag erbjuder en APN-tjänst (access point name) som är företagsspecifikt. Det här är en mobil lösning som innebär att ditt företag blir tilldelat ett specifikt APN-namn som kan konfigureras i mobilnätet från aktören tillsammans med de anställdas olika enheter och modem och pekar på företagets fasta förbindelse.

I den företagsspecifika APN-förbindelsen som Tele2 Företag erbjuder sina kunder så behöver abonnenten verifieras och tillåtas tillträde för att få tillgång till ditt företagsnät, vilket gör det möjligt för dig som företagare att få en tydlig överblick över vilka enheter som har tillgång till ditt företags nätverk.

Det finns också möjlighet att som kund hos Tele2 Företag få ta del av olika APN-erbjudanden genom att köpa andra tjänster från aktören, mobilt bredband till exempel. Hur dessa erbjudanden är utformade kan variera något beroende på vilka övriga tjänster företaget har köpt, så det lönar sig att jämföra alternativen.

Om Tele2, historia, ekonomiska fakta och utbredning

Tele2 är idag Sveriges näst största leverantör av mobila tjänster för såväl privatpersoner som för företagare. Aktören har varit aktiv i 25 år och grundades av Jan Stenbeck. Idag är det Christina Stenbeck som för arvet vidare, men visionen är densamma. Man vill nämligen utmana och förbättra villkoren efter kundens behov och önskemål.

Tele2 Sverige AB är en del av det börsnoterade europeiska telekomoperatören Tele2 AB. Företaget har en genomsnittlig omsättning som kan mätas upp till drygt 29 miljarder kronor, varav rörelseresultatet uppmättes till drygt 2.1 miljarder kronor. Aktören har vuxit sig stark genom att ständigt utmana gränser och genom att ha ett nytänkande utbud.

Idag har Tele2 en räckvidd till 99.9% av Sveriges befolkning. De var först ut med att lansera ett nationellt 4G mobilnät och nu förbereds det för att möjliggöra en smidig övergång till det uppdaterade nätet 5G. Det är föregångaren 4G som ligger till grund för det nya nätet, som ägs av Tele2 tillsammans med Telenor.

Om Tele2 kundtjänst

Tele2 har en lättillgänglig och mycket kunnig kundtjänst. Om du som företagare behöver kontakta en support så görs detta antingen via telefon eller e-post. Ordinarie öppettider för telefonkontakt är vardagar mellan klockan 8 till 18. Utöver dessa tider kan man även ringa ett annat nummer för att komma i kontakt med supporten.

Som kund hos Tele2 får du en egen inloggning där du enkelt kommer åt alla dina befintliga tjänster, beställer nya och säger upp sådant du inte längre är i behov av. Du får också en överblick över din förbrukning och kan välja att köpa till extra surf.

Om du vill ha hjälp via e-post så får du fylla i ett formulär innan supporten kontaktar dig. I formuläret får du ange vilken sektion av Tele2 som frågan berör samt förklara lite mer detaljerat vad problemet består av. På det sättet har supporten möjlighet att i förväg försöka hitta en lösning.

Heltäckande telefonilösningar för företagare

Tele2 är Sveriges näst största aktör som erbjuder bredbands- och telefonilösningar för både privatpersoner och för dig som företagare. Aktören erbjuder både enstaka abonnemang eller hårdvaror såväl som omfattande paketlösningar. Det är du som företagare som väljer tjänster efter ditt företags olika behov och önskemål.

Det finns praktiska lösningar för både små och stora företag och dessutom för olika miljöer. Ett ordinärt kontor i modern miljö klarar av ordinarie hårdvaror, men om ditt företag befinner sig i en fuktig eller väldigt dammig miljö så finns de speciellt utformade hårdvaror som klarar av detta.

Om det är stabila och pålitliga uppkopplingar som är viktigast för ditt företag så kan Tele2 vara en lämplig leverantör av mobila tjänster. Här hittar du nytänkande företagslösningar och ständiga uppdateringar för att på bästa sätt leva upp till kundernas behov. Med det nya 5G nätet på intågande är Tele2 en aktör i framkant.

Senast uppdaterad: Sept 2019