Mobilabonnemang för företag

Vi erbjuder Sveriges mest innovativa och rättvisa abonnemang som kombinerar det bästa av två världar – rörligt och fast pris.
Betala mindre än fastpriset

Betala mindre än fastpriset

Vi tycker inte att ni ska behöva betala en onödig summa pengar för ett fastprisabonnemang med betydligt många fler minuter än vad som är rimligt i månaden. Speciellt inte när ni egentligen kanske bara förbrukar en tiondel och i stället surfar mer. Trenden går nämligen mot att samtalsminuter sjunker och mobilsurf ökar. Det har vi tagit fasta på och erbjuder den bästa tänkbara lösningen, nämligen rörligt och fast pris i samma mobilabonnemang. Hos oss kan ni också stänga av, ändra och byta abonnemang fritt. Ett mer transparent och smart upplägg går inte att hitta.

Rörligt och fast pris i samma abonnemang

Rörligt och fast pris i samma abonnemang

Vi erbjuder ett abonnemang som garanterar låg månadskostnad. Den högsta möjliga månadsavgiften du kan få med vårt mobilabonnemang är vårt fastpris (ett avtalat takpris). Fastpriset betalar du bara om du har råkat tala för mycket i telefon så att du överstigit fastprisgränsen. Alla andra månader då du inte har kommit upp i gränsen för det fasta priset betalar du enbart för exakt de minuter du ringt. Med vårt abonnemang kommer ditt företag aldrig mer att få en oväntat hög räkning.

Känner du till någon bra företagsoperatör?

Finns det någon operatör som bara har företagskunder och som specialiserat sig på att underlätta allt som har med hantering av mobilabonnemang att göra så som vi jobbar?

Transparens

Stäng av, ändra och byt abonnemang fritt efter behov. Med oss får du full koll på din företagstelefoni.

Full växelintegration

Våra abonnemang erbjuder samma växelfunktionalitet som om du skulle bli uppringd på ditt fasta nummer.

En kontaktyta

Samla växel, operatör och support på samma ställe.

Fullt integrerat med växeln

Fullt integrerat med växeln

Alla inkommande samtal går genom växeln. Det innebär att oavsett om du får ett samtal till ditt fasta eller mobila nummer kan du:

  • koppla samtalet vidare
  • låta den som ringer höra din statushänvisning
  • låta dina kolleger se att du är upptagen i telefon

Med våra abonnemang fungerar växelfunktionen alltså precis lika bra om du blir uppringd på fasta nummer eller mobilnummer.

Inga bindningstider

Ni kan stänga av, ändra och byta abonnemang fritt. Så länge ni upprätthåller 70 procent av månadsfaktureringen bestämmer ni helt själva. Det blir mer praktiskt när någon slutar, går på föräldraledighet eller av någon annan anledning inte behöver sitt mobilabonnemang.

Täckning

Våra abonnemang stödjer 2G, 3G och 4G och ligger helt och hållet i Telenors svenska mobilnät. Vilken hastighet du kan få ut kan variera beroende på vilken typ av mobiltelefon du har och hur närområdet ser ut geografiskt. Med hjälp av Telenors täckningskarta kan du få en vägledning om hur bra täckning och hastighet du har på den plats där du befinner dig. Klicka här för att komma till täckningskartan.

Sveriges mest rättvisa abonnemang

Med Soluno Smidig får du det bästa av två världar. Ett rörligt abonnemang där du bara betalar för det du använder men med ett kostnadstak så att du ändå kan sova tryggt om natten. Idén är också att kunna erbjuda större datapaket till en låg månadsavgift för de som ringer allt mindre men surfar desto mer. Vill du kombinera abonnemanget med en mobil växel väljer du Soluno Komplett.

För dig som ändå vill ha ett fastprisabonnemang

Självklart har vi även traditionella fastprisabonnemang för dig som föredrar det – Soluno Fastpris.

Enkelt med telefonin samlad på ett ställe

Växel, operatör och support på samma ställe. Inte nog med att det blir enklare – ni får också branschens tydligaste och snyggaste faktura direkt i webben. Där är all telefoni samlad på en och samma specifikation. Ni slipper fundera på vilken support ni ska höra av er till när det dyker upp frågor eller funderingar. Och framför allt slipper ni lägga ner massor av tid på svårtydda fakturor.

Våra mobilabonnemang

Prislista för våra mobilabonnemang
Komplett 
0,5 GB Komplett
6 GB Komplett 
20 GB Komplett
50 GB
Månadsavgift 99 kr 179 kr 279 kr 379 kr
Takpris - 399 kr 499 kr 649 kr
Internsamtal Ingår Ingår Ingår Ingår
Öppningsavgift 0,60 kr 0 kr 0 kr 0 kr
Minutavgift 0,60 kr 0,60 kr 0,60 kr 0,60 kr
SMS/MMS 0,60 kr 0,60 kr 0,60 kr 0,60 kr
SMS-paket (fria sms inom Sverige) 20 kr 20 kr 20 kr 20 kr
Tvillingkort surf 50 kr 50 kr 50 kr 50 kr
Mobil växel Ingår Ingår Ingår Ingår
Rörlig 
0,5 Smidig 
6 GB Smidig
20 GB Smidig
50 GB
Månadsavgift 99 kr 119 kr 169 kr 269 kr
Takpris - 319 kr 419 kr 599 kr
Öppningsavgift Ingår Ingår Ingår Ingår
Internsamtal Ingår Ingår Ingår Ingår
Minutavgift 0,60 kr 0,60 kr 0,60 kr 0,60 kr
SMS/MMS 0,60 kr 0,60 kr 0,60 kr 0,60 kr
SMS-paket (fria sms inom Sverige) 20 kr 20 kr 20 kr 20 kr
Tvillingkort surf 50 kr 50 kr 50 kr 50 kr
Fastpris 6 GB Fastpris 20 GB Fastpris 50 GB
Månadsavgift 299 kr 359 kr 479 kr
Öppningsavgift Ingår Ingår Ingår
Minutavgift Ingår Ingår Ingår
SMS/MMS Ingår Ingår Ingår
Tvillingkort surf 50 kr 50 kr 50 kr
Soluno Fri
Månadsavgift Ingår
Öppningsavgift Ingår
Minutavgift 60 öre
SMS 60 öre
Interntrafik inom företaget Ingår
Utländska nummer

Utländska nummer

Låt medarbetare världen över samverka i en gemensam telefonilösning, fullt integrerad med lokala mobil- och fastnummer i respektive land. Här hittar du allt du behöver veta om utländska nummer.

Utlandspriser mobil

Utlandspriser mobil

Här listar vi våra utlandspriser för samtal och surf. Du hittar även priser för dygnspass med surf samt zonindelningar.

Travel Pass

Travel Pass

Detta är en tjänst som hjälper dig att hålla koll på din surf när du är ute och reser. Travel pass ger dig möjlighet att beställa en förbestämd surfvolym till en engångskostnad som du kan använda utomlands i en utvald zon. När giltighetstiden har gått ut eller surfmängden är förbrukad kopplas tjänsten automatiskt bort.

Vanliga frågor om mobilabonnemang för företag

Vad är skillnaden på fast pris och rörligt pris?

Ett fast pris för ett mobilabonnemang betyder att du betalar samma pris varje månad, oavsett hur mycket eller lite du använder det. Med fast pris har du alltid koll på vad du ska betala. Med ett rörligt pris betalar du istället bara för det du använder. Månader du använder abonnemanget mindre kommer därför kostnaden bli mindre än månader du använder det mycket.

Vad händer när ens mobilsurf tar slut?

Vi har gjort det enkelt. Om mobilsurfen skulle ta slut får användaren automatiskt ett SMS. Genom att svara på SMSet med exempelvis ”1GB” så fylls mobilsurfen på med den önskade mängden. Man kan även maila in en beställning för mer surf till support@soluno.se och därigenom fylla på sin surf.

Hur fungerar ”Roam like at home”?

Uttrycket Roam like at home betyder att man har samma surflösning i hela EU, du får alltså surfa den datavolym som ingår i ditt abonnemang. Tidigare har det varit mycket kostsamt att surfa så fort man kommer utanför sitt hemland, något som har ställt till det för många personer över åren. I och med Roam like at home debiteras du som vanligt för din surf så länge du befinner dig inom EU och inte vistats utomlands mer än 4 månader.

Vad innebär takpris?

Ett takpris förekommer vid en kombination av fast och rörligt pris och är den högsta möjliga månadskostnad du kan nå upp till. Takpriset gör att du aldrig kan överskrida ett visst belopp. Överskrider beloppet takpriset från vi som operatör stå för resterande kostnad.

Behöver man förmånsbeskatta mobilabonnemang för företag om personal även använder det privat?

Arbetsgivare kan erbjuda sin personal skattefri mobiltelefoni för privat användning men måste då uppfylla några krav. Abonnemanget måste ha en fast avgift, den privata användningen ska inte gå att skilja från jobbanvändandet och användningen av mobiltelefoni måste vara av väsentlig betydelse för den anställde.

Skapa en tydlig policy för dina anställdas mobilanvändning med hjälp av vår gratis-mall. Du hittar den här.