Mobilabonnemang för företag

Vi på Soluno erbjuder flera olika typer av abonnemang så att det ska passa till företag så bra som möjligt. Vi har mobilabonnemang med fastpris, abonnemang med rörligt pris fram till ett takpris, abonnemang där företagsväxeln ingår och abonnemang som bara kostar när du ringer.
Solunos mobilabonnemang

Solunos mobilabonnemang

Vi har skapat mobilabonnemang som ska kunna passa företags olika behov. Vi är en operatör som enbart jobbar med företagskunder. Mobilabonnemang för företag är vi specialister på. Vi har under årens lopp förfinat våra tjänster och processer för att underlätta all hantering som har med mobilabonnemang att göra.

Inga bindningstider

Ni kan stänga av, ändra och byta abonnemang fritt. Så länge ni upprätthåller 70 procent av månadsfaktureringen bestämmer ni helt själva. Det blir mer praktiskt när någon slutar, går på föräldraledighet eller av någon annan anledning inte behöver sitt mobilabonnemang.

Transparens

Stäng av, ändra och byt abonnemang efter behov. Med oss får du full koll på din företagstelefoni. Så länge ni upprätthåller 70 procent av månadsfaktureringen bestämmer ni helt själva.

Full växelintegration

Våra abonnemang är fullt integrerade med växeln. Våra abonnemang erbjuder samma växelfunktionalitet som om du skulle bli uppringd på ditt fasta nummer.

En kontaktyta

Samla växel, operatör och support på samma ställe. Med en enda kontaktyta, en så kallad SPOC, blir det enkelt för er att hantera er företagstelefoni.

Fullt integrerat med växeln

Fullt integrerat med växeln

Solunos abonnemang är självklart fullt integrerade med vår företagsväxel. Alla inkommande samtal går genom växeln. Det innebär att oavsett om du får ett samtal till ditt fasta eller mobila nummer kan du:

  • koppla samtalet vidare
  • låta den som ringer höra din statushänvisning
  • låta dina kolleger se att du är upptagen i telefon

Med våra abonnemang fungerar växelfunktionen alltså precis lika bra om du blir uppringd på fasta nummer eller mobilnummer.

Soluno Fastpris

Soluno Fastpris

Soluno Fastpris är perfekt för dig som vet att ni använder era telefoner mycket och vill ha koll på utgifterna. Med detta abonnemang får du generösa datapaket och i princip obegränsat med samtalsminuter till en fast månadskostnad.

Soluno Smidig

Soluno Smidig

Vi tycker inte att ni ska behöva betala en onödig summa pengar för ett fastprisabonnemang med betydligt många fler minuter än vad som är rimligt i månaden. Speciellt inte när ni egentligen kanske bara förbrukar en tiondel och i stället surfar mer. Trenden går nämligen mot att samtalsminuter sjunker och mobilsurf ökar. Det har vi tagit fasta på och erbjuder den bästa tänkbara lösningen, nämligen rörligt och fast pris i samma mobilabonnemang. Med Soluno Smidig får du det bästa av två världar. Ett rörligt abonnemang där du bara betalar för det du använder men med ett kostnadstak så att du kan sova tryggt om natten. Idén är också att kunna erbjuda större datapaket till en låg månadsavgift för de som ringer allt mindre men surfar desto mer.

Soluno Smidig är ett abonnemang som garanterar låg månadskostnad. Den högsta möjliga månadsavgiften du kan få med vårt mobilabonnemang är vårt fastpris (ett avtalat takpris). Fastpriset betalar du bara om du har råkat tala för mycket i telefon så att du överstigit fastprisgränsen. Alla andra månader då du inte har kommit upp i gränsen för det fasta priset betalar du enbart för exakt de minuter du ringt. Med vårt abonnemang kommer ditt företag aldrig mer att få en oväntat hög räkning.

Soluno Komplett

Soluno Komplett

Med Soluno Komplett ingår Solunos växeltjänst. Varje abonnent får, förutom sitt abonnemang, även vår mobila växelapp. Detta abonnemang kommer i två former, antingen Komplett Smidig eller Komplett Fastpris. Med Soluno komplett Smidig får du växeln tillsammans med samma lösning som Soluno Smidig, alltså ett rörligt pris fram till ett takpris. Med Soluno Komplett Fastpris får du en fastprislösning tillsammans med växeltjänsten.

Soluno Fri

Soluno Fri

Soluno Fri är ett mobilabonnemang passar perfekt för telefoner som mest är till för att ta emot samtal. Detta eftersom Soluno Fri enbart kostar när du ringer, skickar SMS eller MMS. Abonnemanget har alltså ingen månadsavgift. Ska du främst ta emot samtal på telefonen är detta en mycket prisvärd lösning. Vill du där emot ringa ut desto mer så rekommenderar vi något av våra andra abonnemang.

Solunos mobilabonnemang

Prislista för våra mobilabonnemang.
Komplett Smidig 1 GB Komplett Smidig 7 GB Komplett Smidig 20 GB Komplett Smidig 100 GB
Månadsavgift119 kr159 kr219 kr359 kr
Takpris299 kr339 kr399 kr539 kr
InternsamtalIngårIngårIngårIngår
Öppningsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr
Minutavgift0,59 kr0,59 kr0,59 kr0,59 kr
SMS0,59 kr0,59 kr0,59 kr0,59 kr
MMS0,99 kr0,99 kr0,99 kr0,99 kr
Mobil växelIngårIngårIngårIngår
SMS-paket (fria sms inom Sverige)19 kr19 kr19 kr19 kr
Utlandspaket Norden29 kr29 kr29 kr29 kr
Utlandspaket EU +49 kr49 kr49 kr49 kr
Tvillingkort surf49 kr49 kr49 kr49 kr
Komplett Fastpris 1 GB Komplett Fastpris 7 GB Komplett Fastpris 20 GB Komplett Fastpris 100 GB
Månadsavgift259 kr299 kr359 kr499 kr
Takpris259 kr299 kr359 kr499 kr
InternsamtalIngårIngårIngårIngår
Öppningsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr
Minutavgift0 kr0 kr0 kr0 kr
SMS/MMS0 kr0 kr0 kr0 kr
Mobil växelIngårIngårIngårIngår
Utlandspaket Norden29 kr29 kr29 kr29 kr
Utlandspaket EU +49 kr49 kr49 kr49 kr
Tvillingkort surf49 kr49 kr49 kr49 kr
Smidig 1 GB Smidig 7 GB Smidig 20 GB Smidig 100 GB
Månadsavgift109 kr149 kr209 kr349 kr
Takpris289 kr329 kr389 kr529 kr
InternsamtalIngårIngårIngårIngår
Öppningsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr
Minutavgift0,59 kr0,59 kr0,59 kr0,59 kr
SMS0,59 kr0,59 kr0,59 kr0,59 kr
MMS0,99 kr0,99 kr0,99 kr0,99 kr
SMS-paket (fria sms inom Sverige)19 kr19 kr19 kr19 kr
Utlandspaket Norden29 kr29 kr29 kr29 kr
Utlandspaket EU +49 kr49 kr49 kr49 kr
Tvillingkort surf49 kr49 kr49 kr49 kr
Fastpris 1 GB Fastpris 7 GB Fastpris 20 GB Fastpris 100 GB
Månadsavgift239 kr279 kr339 kr479 kr
Takpris239 kr279 kr339 kr479 kr
ÖppningsavgiftIngårIngårIngårIngår
MinutavgiftIngårIngårIngårIngår
SMS/MMSIngårIngårIngårIngår
Utlandspaket Norden29 kr29 kr29 kr29 kr
Utlandspaket EU +49 kr49 kr49 kr49 kr
Tvillingkort surf49 kr49 kr49 kr49 kr
Soluno Fri
MånadsavgiftIngår
ÖppningsavgiftIngår
Minutavgift59 öre
SMS59 öre
MMS99 öre
Interntrafik inom företagetIngår

Täckning

Våra abonnemang stödjer 2G, 3G och 4G och ligger helt och hållet i Telenors svenska mobilnät. Vilken hastighet du kan få ut kan variera beroende på vilken typ av mobiltelefon du har och hur närområdet ser ut geografiskt. Med hjälp av Telenors täckningskarta kan du få en vägledning om hur bra täckning och hastighet du har på den plats där du befinner dig. Klicka här för att komma till täckningskartan.

 

Enkelt med telefonin samlad på ett ställe

Växel, operatör och support på samma ställe. Inte nog med att det blir enklare – ni får också branschens tydligaste och snyggaste faktura direkt i webben. Där är all telefoni samlad på en och samma specifikation. Ni slipper fundera på vilken support ni ska höra av er till när det dyker upp frågor eller funderingar. Och framför allt slipper ni lägga ner massor av tid på svårtydda fakturor.

Utländska nummer

Utländska nummer

Låt medarbetare världen över samverka i en gemensam telefonilösning, fullt integrerad med lokala mobil- och fastnummer i respektive land. Här hittar du allt du behöver veta om utländska nummer.

Utlandspriser mobil

Utlandspriser mobil

Här listar vi våra utlandspriser för samtal och surf. Du hittar även priser för dygnspass med surf samt zonindelningar.

Travel Pass

Travel Pass

Detta är en tjänst som hjälper dig att hålla koll på din surf när du är ute och reser. Travel pass ger dig möjlighet att beställa en förbestämd surfvolym till en engångskostnad som du kan använda utomlands i en utvald zon. När giltighetstiden har gått ut eller surfmängden är förbrukad kopplas tjänsten automatiskt bort.

Soluno är helt operatörsoberoende

Soluno är en egen operatör, har du något av våra abonnemang kommer det att stå Soluno längst upp i telefonens skärm. Men vi är dessutom helt operatörsoberoende. Hos oss kan du byta, behålla eller blanda operatör så som ni önskar. Vår växel är fullt integrerad med samtliga stora operatörer, Telia, Telenor, 3, Tele2 och Com Hem.

Vanliga frågor om mobilabonnemang för företag

Vad är skillnaden på fast pris och rörligt pris?

Ett fast pris för ett mobilabonnemang betyder att du betalar samma pris varje månad, oavsett hur mycket eller lite du använder det. Med fast pris har du alltid koll på vad du ska betala. Med ett rörligt pris betalar du istället bara för det du använder. Månader du använder abonnemanget mindre kommer därför kostnaden bli mindre än månader du använder det mycket.

Hur fungerar ”Roam like at home”?

Uttrycket Roam like at home betyder att man har samma surflösning i hela EU, du får alltså surfa den datavolym som ingår i ditt abonnemang. Tidigare har det varit mycket kostsamt att surfa så fort man kommer utanför sitt hemland, något som har ställt till det för många personer över åren. I och med Roam like at home debiteras du som vanligt för din surf så länge du befinner dig inom EU och inte vistats utomlands mer än 4 månader.

Vad innebär takpris?

Ett takpris förekommer vid en kombination av fast och rörligt pris och är den högsta möjliga månadskostnad du kan nå upp till. Takpriset gör att du aldrig kan överskrida ett visst belopp. Överskrider beloppet takpriset från vi som operatör stå för resterande kostnad.

Behöver man förmånsbeskatta mobilabonnemang för företag om personal även använder det privat?

Arbetsgivare kan erbjuda sin personal skattefri mobiltelefoni för privat användning men måste då uppfylla några krav. Abonnemanget måste ha en fast avgift, den privata användningen ska inte gå att skilja från jobbanvändandet och användningen av mobiltelefoni måste vara av väsentlig betydelse för den anställde.

Skapa en tydlig policy för dina anställdas mobilanvändning med hjälp av vår gratis-mall. Du hittar den här.

Får jag någon notifikation när jag surfat upp en viss mängd data?

100% så sänks hastigheten för surfen till 32kbit/s.

Hur fyller jag på min surf?

Vi har gjort det enkelt. Om mobilsurfen skulle ta slut får användaren automatiskt ett SMS. Genom att svara på SMSet med exempelvis ”1GB” så fylls mobilsurfen på med den önskade mängden. Ni fyller alltså på surfen genom att smsa valt belopp till 71140. Var medveten om att det kan vara spärrat att fylla på surfen så kontakta gärna er telefoniansvarige alternativt vår support.
Det går självklart att fylla på fler gånger i rad.1GB – 50kr
3GB – 125kr
5GB – 195kr
10GB – 295kr

Man kan även maila in en beställning för mer surf till support@soluno.se och därigenom fylla på sin surf.

Varför får jag ett sms om att jag precis kommit upp i 80% av min surf när jag precis fyllt på?

Det är för att när man fyller på surf så utökas totalen dvs. har jag 6GB surf idag så har jag 7GB om jag lägger till 1GB. Då blir förbrukningen också uppdaterad dvs. om jag använt 6GB surf så blir det 6 av 7GB förbrukade vilket blir 6/7 = ~85%.