Mobilabonnemang för företag

Vi på Soluno erbjuder olika typer av abonnemang så att det ska passa till företag så bra som möjligt. Vi har mobilabonnemang med fastpris, abonnemang med rörligt pris fram till ett takpris, abonnemang där företagsväxeln ingår och abonnemang som bara kostar när du ringer. Företagsabonnemang för alla behov helt enkelt.

Solunos mobilabonnemang

Vi på Soluno har skapat mobilabonnemang som ska kunna passa alla typer av behov ett företag kan tänkas ha. Vi är en operatör som enbart jobbar med telefoni för företag och företagskunder. Men många års erfarenhet i branschen har vi blivit specialister på mobilabonnemang för företag. Under årens lopp har vi förfinat och förbättrat våra tjänster och processer för att underlätta all hantering som har med mobilabonnemang att göra och vi kan nu stolt säga att vi har företagsabonnemang för alla behov.

 

Flexibla företagsabonnemang till din telefoni

På Soluno kan vi erbjuda flexibilitet i våra avtal. När du tecknar ett avtal med Soluno förbinder du dig till en minimidebitering och så länge denna upprätthålls finns möjlighet till obundna användare och företagsabonnemang. På så sätt blir det mer praktiskt när någon slutar, går på föräldraledighet eller av någon annan anledning inte längre behöver sitt mobilabonnemang.

Transparens

Stäng av, ändra och byt abonnemang efter behov. Så länge ni upprätthåller er minimidebitering så kan ni göra förändringar. Med oss får ni full koll på er företagstelefoni och era företagsabonnemang.

Full växelintegration

Våra abonnemang är fullt integrerade med vår företagsväxel. Dessutom så erbjuder våra abonnemang för företag samma växelfunktionalitet som om du skulle bli uppringd på ditt fasta nummer.

En kontaktyta

Samla allt på ett och samma ställe. Hos Soluno får du hjälp med växel, operatör, företagsabonnemang och support. Med en enda kontaktyta, en så kallad SPOC, blir det extremt enkelt för er att hantera er företagstelefoni.

Fullt integrerat med växeln

Solunos abonnemang för företag är självklart fullt integrerade med vår företagsväxel. Det betyder att alla inkommande samtal går genom växeln. På grund av detta behåller du alla växelfunktioner, oavsett om det ringer till ditt fasta nummer eller ditt mobilnummer. Med våra abonnemang fungerar växelfunktionen alltså precis lika bra om du blir uppringd på fasta nummer eller mobilnummer. Tack vare detta kan du exempelvis:

  • Koppla samtal vidare
  • Låta den som ringer dig höra din statushänvisning
  • Se din samtalshistorik
  • Låta dina kollegor se att du är upptagen i samtal
  • Hantera din hänvisning
  • Logga in och ut ut svarsgrupper
  • Lyssna på röstmeddelanden
Soluno Fastpris

Soluno Fastpris

Abonnemanget Soluno Fastpris är precis vad namnet beskriver. Ett företagsabonnemang till ett fast månadspris. Soluno Fastpris är ett perfekt abonnemang för dig som vet att ni använder era telefoner mycket och samtidigt gillar att ha koll på utgifterna. Med detta abonnemang får du generösa datapaket och i princip obegränsat med samtalsminuter till en fast månadskostnad.

Soluno Smidig

Soluno Smidig

Vi tycker inte att ni ska behöva betala mer än nödvändigt. Trenden går nämligen mot att samtalsminuter sjunker och mobilsurf ökar. Det har vi tagit fasta på och erbjuder den bästa tänkbara lösningen, nämligen rörligt och fast pris i samma mobilabonnemang. Med vårt företagsabonnemang Soluno Smidig får du det bästa av två världar. Ett rörligt abonnemang där du bara betalar för det du använder men med ett kostnadstak så att du kan sova tryggt om natten. Idén är också att kunna erbjuda större datapaket till en låg månadsavgift för de som ringer allt mindre men surfar desto mer. Den högsta möjliga månadsavgiften du kan få med vårt mobilabonnemang är vårt fastpris (ett avtalat takpris). Fastpriset betalar du bara om du har talat så mycket i telefon så att du överstigit fastprisgränsen. När du inte har kommit upp i gränsen för det fasta priset betalar du enbart för exakt de minuter du ringt.

Soluno Komplett

Soluno Komplett

För dig som gillar att få allt i ett och samma paket så har vi skapat abonnemanget Soluno Komplett. Med Soluno Komplett ingår nämligen Solunos växeltjänst i priset. Varje abonnent får, förutom sitt abonnemang, även ett användarkonto i Solunos mobila växelapp. Detta abonnemang kommer i två former, Soluno Komplett Smidig och Soluno Komplett Fastpris. Med Soluno Komplett Smidig får du företagsväxeln tillsammans med samma abonnemangsform som Soluno Smidig, alltså ett rörligt pris till du når ett takpris, därefter blir abonnemanget automatiskt ett fastprisabonnemang. Men Soluno Komplett Fastpris får du en fastprislösning med tillsammans Solunos växeltjänst.

Soluno Unlimited

Soluno Unlimited

Vi använder våra mobiler till nästan allt idag och det mesta vi gör med mobilen kräver data. Vi på Soluno vill att våra kunder ska sluta behöva oroa sig för att surfen ska ta slut. Därför har vi skapat abonnemangsformer med obegränsad surf, vi kallar det för Soluno Unlimited. Unlimited kommer i två olika former. Fastpris Unlimited, där du surfar och ringer till ett fast pris, samt Komplett Fastpris Unlimited, där även en växelanknytning ingår.

Soluno Fri

Soluno Fri

Soluno Fri är ett mobilabonnemang som passar perfekt för de som främst tar emot samtal men ringer ut desto mindre. Detta eftersom abonnemanget Soluno Fri enbart kostar när du ringer, skickar SMS eller MMS. Abonnemanget i sig har alltså ingen månadsavgift. Så har du en telefon som främst är ämnad för att ta emot samtal så är detta en mycket prisvärd lösning. Vill du där emot ringa ut desto mer så rekommenderar vi något av våra andra abonnemang.

Vill du göra ändringar i ditt abonnemang?

Vill du göra ändringar i ditt abonnemang?

Om du är admin för er företagsväxel kan du snabbt och enkelt göra förändringar på era abonnemang, direkt i MySoluno. Du kan skapa upp och förändra mobilabonnemang som ligger på er organisation. Utöver det kan du göra massa annat nyttigt, exempelvis hjälpa kollegor med PIN- och PUK-kod, se dataförbrukning och skicka ut konfigurations-SMS. Portalen hittar du på www.mysoluno.se och du loggar in med dina växeluppgifter.

Solunos mobilabonnemang

Här finner du prislistan för våra olika mobilabonnemang för företag.
Fastpris 1 GB Fastpris 7 GB Fastpris 20 GB Fastpris Unlimited
Månadsavgift239 kr279 kr339 kr449 kr
Takpris239 kr279 kr339 kr449 kr
ÖppningsavgiftIngårIngårIngårIngår
MinutavgiftIngårIngårIngårIngår
SMS/MMSIngårIngårIngårIngår
Utlandspaket Norden29 kr29 kr29 kr29 kr
Utlandspaket EU +49 kr49 kr49 kr49 kr
Tvillingkort surf49 kr49 kr49 kr49 kr
Smidig 1 GB Smidig 7 GB Smidig 20 GB Smidig 100 GB
Månadsavgift109 kr149 kr209 kr349 kr
Takpris289 kr329 kr389 kr529 kr
InternsamtalIngårIngårIngårIngår
Öppningsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr
Minutavgift0,59 kr0,59 kr0,59 kr0,59 kr
SMS0,59 kr0,59 kr0,59 kr0,59 kr
MMS0,99 kr0,99 kr0,99 kr0,99 kr
SMS-paket (fria sms inom Sverige)19 kr19 kr19 kr19 kr
Utlandspaket Norden29 kr29 kr29 kr29 kr
Utlandspaket EU +49 kr49 kr49 kr49 kr
Tvillingkort surf49 kr49 kr49 kr49 kr
Komplett Fastpris 1GB Komplett Fastpris 7 GB Komplett Fastpris 20 GB Komplett Fastpris Unlimited
Månadsavgift259 kr299 kr359 kr499 kr
Takpris259 kr299 kr359 kr499 kr
InternsamtalIngårIngårIngårIngår
Öppningsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr
Minutavgift0 kr0 kr0 kr0 kr
SMS/MMS0 kr0 kr0 kr0 kr
Mobil VäxelIngårIngårIngårIngår
Utlandspaket Norden29 kr29 kr29 kr29 kr
Utlandspaket EU+49 kr49 kr49 kr49 kr
Tvillingkort Surf49 kr49 kr49 kr49 kr
Komplett Smidig 1 GB Komplett Smidig 7 GB Komplett Smidig 20 GB Komplett Smidig 100 GB
Månadsavgift119 kr159 kr219 kr359 kr
Takpris299 kr339 kr399 kr539 kr
InternsamtalIngårIngårIngårIngår
Öppningsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr
Minutavgift0,59 kr0,59 kr0,59 kr0,59 kr
SMS0,59 kr0,59 kr0,59 kr0,59 kr
MMS0,99 kr0,99 kr0,99 kr0,99 kr
Mobil växelIngårIngårIngårIngår
SMS-paket19 kr19 kr19 kr19 kr
Utlandspaket Norden29 kr29 kr29 kr29 kr
Utlandspaket EU +49 kr49 kr49 kr49 kr
Tvillingkort surf49 kr49 kr49 kr49 kr
Soluno Fri
MånadsavgiftIngår
ÖppningsavgiftIngår
Minutavgift59 öre
SMS59 öre
MMS99 öre
Interntrafik inom företagetIngår

Räkna ut ditt pris

Vill du få en bild över vad olika abonnemang skulle kosta för just ditt företag? Genom att fylla i vår prissnurra så får du, genom några enkla klick, direkt prisindikation.

Täckning

Våra abonnemang stödjer 2G, 3G och 4G och ligger helt och hållet i Telenors svenska mobilnät. Vilken hastighet du kan få ut kan variera beroende på vilken typ av mobiltelefon du har och hur närområdet ser ut geografiskt. Med hjälp av Telenors täckningskarta kan du få en vägledning om hur bra täckning och hastighet du har på den plats där du befinner dig. Klicka här för att komma till täckningskartan.

 

Enkelt med telefonin samlad på ett ställe

Växel, operatör och support på samma ställe. Inte nog med att det blir enklare – ni får också branschens tydligaste och snyggaste faktura direkt i webben. Där är all telefoni samlad på en och samma specifikation. Ni slipper fundera på vilken support ni ska höra av er till när det dyker upp frågor eller funderingar. Och framför allt slipper ni lägga ner massor av tid på svårtydda fakturor.

Utländska nummer

Utländska nummer

Låt medarbetare världen över samverka i en gemensam telefonilösning, fullt integrerad med lokala mobil- och fastnummer i respektive land. Här hittar du allt du behöver veta om utländska nummer.

Utlandspriser mobil

Utlandspriser mobil

Här listar vi våra utlandspriser för samtal och surf. Du hittar även priser för dygnspass med surf samt zonindelningar.

Travel Pass

Travel Pass

Detta är en tjänst som hjälper dig att hålla koll på din surf när du är ute och reser. Travel pass ger dig möjlighet att beställa en förbestämd surfvolym till en engångskostnad som du kan använda utomlands i en utvald zon. När giltighetstiden har gått ut eller surfmängden är förbrukad kopplas tjänsten automatiskt bort.

Företagsabonnemang med valfri operatör

Soluno är en egen operatör, har du något av våra abonnemang kommer det att stå Soluno längst upp i telefonens skärm. Men vi är dessutom helt operatörsoberoende. Hos oss kan du byta, behålla eller blanda operatör så som ni önskar. Vår växel är fullt integrerad med samtliga stora operatörer, Telia, Telenor, 3 och Tele2.

Vanliga frågor om mobilabonnemang för företag

Vad är skillnaden på fast pris och rörligt pris?

Vi har företagsabonnemang med både fast och rörligt pris. Ett fast pris för ett mobilabonnemang betyder att du betalar samma pris varje månad, oavsett hur mycket eller lite du använder det. Med fast pris har du alltid koll på vad du ska betala. Med ett rörligt pris betalar du istället bara för det du använder. Månader du använder abonnemanget mindre kommer därför kostnaden bli mindre än månader du använder det mycket.

Hur fungerar ”Roam like at home”?

Uttrycket Roam like at home betyder att man har, i princip,  samma surflösning i hela EU som du har hemma. Du får alltså surfa den datavolym som ingår i ditt abonnemang. Tidigare har det varit mycket kostsamt att surfa så fort man kommer utanför sitt hemland, något som har ställt till det för många personer över åren. I och med Roam like at home debiteras du som vanligt för din surf så länge du befinner dig inom EU och inte vistats utomlands mer än 4 månader.

Vad innebär takpris?

Vårt företagsabonnemang Soluno Smidig har ett takpris. Ett takpris förekommer vid en kombination av fast och rörligt pris och är den högsta möjliga månadskostnad du kan nå upp till. Takpriset gör att du aldrig kan överskrida ett visst belopp. Du ringer alltså till ett rörligt pris upp till en viss nivå. Överskrider beloppet takpriset från vi som operatör stå för resterande kostnad.

Behöver man förmånsbeskatta mobilabonnemang för företag om personal även använder det privat?

Arbetsgivare kan erbjuda sin personal skattefri mobiltelefoni för privat användning men måste då uppfylla några krav. Abonnemanget måste ha en fast avgift, den privata användningen ska inte gå att skilja från jobbanvändandet och användningen av mobiltelefoni måste vara av väsentlig betydelse för den anställde.

Skapa en tydlig policy för dina anställdas mobilanvändning med hjälp av vår gratis-mall. Du hittar den här.

Får jag någon notifikation när jag surfat upp en viss mängd data?

Om du använder Solunos abonnang för företag så får du en notifikation när du surfat upp 80% av din surfmängd. När du surfat upp all din data får du ett SMS där du kan välja att fylla på din surf. Detta SMS behöver du bara svara på med hur mycket du vill fylla på så sköts resten automatiskt. Vill du inte fylla på din surf så kan du helt enkelt strunta i SMSet.  När du förbrukat 100% av din data så sänks hastigheten för surfen till 32kbit/s.

Hur fyller jag på min surf?

Vi har gjort det enkelt när du vill fylla på med surf på ditt företagsabonnemang. Om mobilsurfen skulle ta slut får användaren automatiskt ett SMS. Genom att svara på SMSet med exempelvis ”1GB” så fylls mobilsurfen på med den önskade mängden. Ni fyller alltså på surfen genom att smsa valt belopp till 71140. Var medveten om att det kan vara spärrat att fylla på surfen så kontakta gärna er telefoniansvarige alternativt vår support.
Det går självklart att fylla på fler gånger i rad.1GB – 50kr
3GB – 125kr
5GB – 195kr
10GB – 295kr

Man kan även maila in en beställning för mer surf till support@soluno.se och därigenom fylla på sin surf.

Varför får jag ett sms om att jag precis kommit upp i 80% av min surf när jag precis fyllt på?

Det är för att när man fyller på surf så utökas totalen dvs. har jag 6GB surf idag så har jag 7GB om jag lägger till 1GB. Då blir förbrukningen också uppdaterad dvs. om jag använt 6GB surf så blir det 6 av 7GB förbrukade vilket blir 6/7 = ~85%.

Vad gör jag om jag har problem att få täckning utomlands?

Om du har problem med att din mobil inte kopplar upp mot en operatör utomlands, prova att aktivera Flygplansläge på din enhet, avvakta 10 sekunder, och sedan deaktivera flygplansläget igen. Då kommer din mobiltelefon automatiskt att söka nät på nytt. Fungerar inte detta, vänligen kontakta vår support så snart det går, ha gärna information såsom ungefärlig adress där du befinner dig, då detta kommer efterfrågas av dig för att vi ska kunna göra en felanmälan mot operatören i det landet du befinner dig.

Jag kan inte använda data utomlands trots att jag har nätverk. Vad gör jag?

I detta fall, dubbelkolla att dataroaming är aktiverad på din mobiltelefon. Utan denna aktiv kan du endast ringa/ta emot samtal samt skicka/ta emot SMS. Om det fortfarande inte fungerar, men du har varit utomlands tidigare innevarande månad, då kan de vara så att du slagit i ditt roamingtak, vilket enligt EU’s regler ska vara 50 euro/månad. Om du har slagit i ditt roamingtak borde du ha fått ett sms om detta och förslag om att höja ditt tak genom att svara på ett sms. Notera att köp av Respass inte höjer ditt roamingtak utan detta måste göras separat. Detta då roamingtaket är en fraud/bedrägeri-kontroll, och inte en kostnadskontroll likt våra roamingpaket.

Vad är Soluno Unlimited

Soluno Unlimited är ett abonnemang för dig som vill ha mycket surf, obegränsat med surf för att vara mer specifik. Det är alltså ett fastprisabonnemang där du kan surfa obegränsat. Mobilabonnemanget Soluno Unlimited kommer i två former. Företagsabonnemanget Soluno Fastpris Unlimited kostar 449 kr per månad. Du kan du ringa och surfa hur mycket du vill till den kostnaden. Soluno Komplett Fastpris kostar 499 kr i månaden, då får du precis som ovan, en obegränsad surf och samtalsmängd, samtidigt som du även får en växelanvändare inbakad i priset. Smart va?!

Finns det några paket för surf utomlands?

Ja, vi har olika paketeringar för dig som ska åka utomlands och vill kunna surfa och använda data. Vi har Travel Pass som ger dig en förutbestämd surfmängd som du kan använda över en tvåveckorsperiod. Mängden surf och priset beror på vilken del av världen du ska besöka. Vi har även dygnspass. Med dygnspass får du ett fastpris per dygn och är en tjänst du kan aktivera på ditt mobilabonnemang. När tjänsten är aktiverad kan du surfa utomlands för ett fast pris per dygn.

Klicka här för att läsa mer om mobildata utomlands

Lista över våra företagsabonnemang

Soluno Fastpris (ett fastprisabonnemang)
Soluno Fastpris 1 GB
Soluno Fastpris 7 GB
Soluno Fastpris 20 GB
Soluno Fastpris Unlimited

Soluno Smidig (ett företagsabonnemang med rörligt pris upp till ett takpris)
Soluno Smidig 1 GB
Soluno Smidig 7 GB
Soluno Smidig 20 GB
Soluno Smidig 100 GB

Soluno Komplett Fastpris (Fastpris där företagsväxeln ingår)
Soluno Komplett Fastpris 1 GB
Soluno Komplett Fastpris 7 GB
Soluno Komplett Fastpris 20 GB
Soluno Komplett Fastpris Unlimited

Soluno Komplett Smidig (Smidig där företagsväxeln ingår)
Soluno Komplett Smidig 1 GB
Soluno Komplett Smidig 7 GB
Soluno Komplett Smidig 20 GB
Soluno Komplett Smidig 100 GB

Soluno Fri (kostar bara när du ringer eller SMSar/MMSar)

Senast uppdaterad nov 2020

CO Neutral website