Skype for Business integration

Ta emot samtal på ditt publika telefonnummer och ring via Solunos växel med Skype for business-applikationen.

Skapa möten online med Skype for business

Med Skype for business kan du enkelt skapa professionella möten online för dig och dina kollegor eller för dina kunder. Tjänsten fungerar på alla enheter vilket innebär att du kan skapa möte och ansluta från valfri enhet, en iPhone, iPad, Andriod, PC eller Mac.

Nu eller schemalagd tid

Nu eller schemalagd tid

Du kan antingen skapa ett möten som ska ske nu direkt eller schemalägga det till en senare tid eller en annan dag. I tjänsten får du dessutom flera avancerade samtalsalternativ. Exempelvis har du möjligheten att överlämna presentatörskontrollen till någon annan deltagare i mötet för att enkelt kunna ta tillbaka presentationen när så krävs. Du kan även stänga av ljudet hos en eller flera deltagare för att reducera onödigt sorl från bakgrunden. Det skapas en specifik URL för mötet så du kan bjuda in deltagare med en personlig länk. Både ljud och video blir krypterat så att inga oönskade deltagare tillkommer.

Snabbmeddelanden

Skype for business har en inbyggd funktion för snabbmeddelanden. Under mötets gång kan ni snabbt skicka meddelanden mellan varandra med idéer och kommentarer.

Dela skärm eller ladda upp en PowerPoint

Dela skärm eller ladda upp en PowerPoint

Det är enkelt att dela din skärm med andra mötesdeltagare i Skype for Business. Du kan fritt välja vilken deltagares skärm som ska visas och enkelt byta mellan olika skärmar under mötets gång. På så sätt kan ni turas om att föra talan i ett och samma möte utan att behöva återansluta. Det går självklart bra att presentera med PowerPoint eller andra interaktiva verktyg. Anteckningar och markeringar kan adderas av deltagare under mötets gång.

Smarta videofunktioner

Smarta videofunktioner

Med Skype for business får du en videokvalitet i toppklass. Utöver det finns smarta funktioner inbyggda för att göra din videokonferens så smidig som möjligt. Exempel på dessa är huvudspårning och automatisk beskärning av bilden. Detta innebär att tjänsten känner av vart i bilden du befinner dig och klipper bort onödig eller störande bakgrund så att du kan fokusera fullt på personen som deltar i mötet.

Whiteboard

Direkt i mötet kan deltagare skapa utkast, markera och redigera. På så sätt blir mötet interaktivt och lika produktivt som om ni satt i samma rum. Funktioner som omröstningar och frågor och svar finns även de inbyggda i tjänsten.

Tillgång till alla växelfunktioner

Tillgång till alla växelfunktioner

Väljer ni att integrera Skype for business med Solunos växel får ni självklart tillgång till alla våra växelfunktioner, hänvisningssystem och många andra tjänster. Då kan du se dina kollegor status, exempelvis om de är upptagna i möte eller är på semester, eller koppla samtal vidare.

Integrerar din mobiltelefoni oavsett operatör

Integrerar din mobiltelefoni oavsett operatör

När det ringer in på ditt fasta telefonnummer ringer det både i din Skype-applikation och i din mobiltelefon samtidigt. På så sätt kan missar du aldrig några samtal, oavsett vilken applikation du använder för tillfället. Detta löser vi oberoende av vilken mobiloperatör du använder. Eventuella vidarekopplingsavgifter bjuder vi dessutom på. Har du ett mobilabonnemang med Soluno som operatör kan vi se till att det ringer både i din Skype-applikation och mobiltelefon vid inkommande samtal på både ditt fasta nummer och mobilnummer.

Integrerad hänvisning och linjestatus

Sätter du dig som upptagen i din Skype-applikation stänger du din anknytning även i växeln och de som ringer får höra att du är upptagen. När du pratar i telefon, både i applikationen och i mobilen, ser dina kolleger att du är upptagen i telefon.

Vilka tekniska förutsättningar krävs?

För att använda Skype for business krävs en egen Skype-server med rätt licenser från Microsoft.

Skype for business på valfri enhet

Skype for business på valfri enhet

Skype for business är en tjänst skapad av Microsoft men för det är du absolut inte låst till att använda en specifik enhet. Du kan ansluta till tjänsten oavsett vilken enhet du väljer att använda. Anslut från en iPhone, iPad, Andriod, PC eller Mac.

Olika former av licenser för Skype

Det finns olika typer av Skype-licenser. Många privatpersoner har Skype för konsumenter på sin hemdator eller privata telefon. Denna tjänst är gratis att använda om du inte vill köpa till så du kan ringa till fasta telefonnät eller mobilnummer.

Sedan finns även det som kallas Skype Meetings, en tjänst som enbart fungerar i USA för tillfället. Denna tjänst låter dig möta dina kollegor och är även den gratis. Upp till 10 personer kan kopplas samman samtidigt från valfri enhet.

Med Skype for Business kan du lägga till upp till 250 personer till ditt onlinemöte samtidigt som allt sker under förstklassig säkerhet. Du får en rad kringliggande funktioner och kan hantera anställdas konton och integrera andra office-appar i tjänsten.

De vanligaste frågorna om Skype for Business

Hur fungerar det om man vill kontakta vanliga Skype-användare?

Det funkar bra att kontakta vanliga Skype-användare som enbart har konsument-applikationen så länge de har ett registrerat Microsoft-konto.

Behöver jag ladda ner en ny klient för Skype for Business på min dator?

För att kunna få tillgång till alla funktioner som Skype for Business erbjuder kan man i vissa fall behöva uppdatera till den nyaste versionen av klienten.

Fungerar tjänsten med iPhone?

Skype for Business fungerar absolut med iPhone. Faktum är att tjänsten fungerar i de flesta operativsystem och plattformar oberoende av vilken typ av enhet man använder.

Kan jag behålla min nuvarande mobiloperatör?

Du kan självklart behålla din nuvarande mobiloperatör när du använder Skype for Business, vi är helt operatörsoberoende och hjälper dig att integrera tjänsten oavsett vilken operatör du använder.

Hur använder jag mobil-appen?

Mobil-appen för Skype for Business är perfekt för när du vill chatta eller delta i möten. Men för vanliga samtal föreslår vi att du använder din vanliga mobil som du är van att hantera.

Skype for business historia

År 2007 släppte Microsoft tjänsten Office Communicator som sedan fick en release 2009. Dess efterträdare, Lync, släpptes i sin tur den 25 januari 2010.

Tjänsten som idag heter Skype for business hette innan Microsoft Office Communicator och Microsoft Lync. Det var i november 2014 som Microsoft meddelade att Lync skulle bytas ut till den nya tjänsten under 2015. Tjänsten blev nu en kombination av det gamla företags-gränssnittet och konsumentversionen av Skype. I företagsversionen kan användarna idag växla mellan Skype for business-gränssnittet och gränssnittet för konsumenter.