Soluno

Kalenderkoppling

Genom ett enkelt handgrepp vid bokningar i kalendern eller mobilen kan du styra och planera din tillgänglighet i er telefonväxel.
Schemalägg framtida hänvisningar

Schemalägg framtida hänvisningar

Lägg in fasta veckomöten eller planerad semester på förhand och låt hänvisningarna synka automatiskt. På så sätt ser telefonister och andra medarbetare om du har ett pågående eller kommande möte inbokat i kalendern. Telefonisten behöver då inte koppla iväg några samtal i ovisshet utan kan ge den som hör av sig rätt information direkt om du är upptagen och när du kan nås igen. De vanligaste hänvisningarna via vår app fungerar perfekt i kombination med kalenderkopplingen.

Smart, enkelt och effektivt

Du bestämmer själv utformningen av funktionen och hur interaktionen med växeln ska se ut. Genom enkla och förutbestämda nyckelord som anges vid bokning i kalendern kan växeln se vilka kommandon just du har valt och hur anknytningens status ska återges. Nyckelord som ändrar status kan till exempel vara:

• m: möte
• se: semester

På så sätt kan du själv välja vilka möten du inte vill vara hänvisad till och även schemalägga fasta veckomöten eller lägga in semester i förväg. Det innebär att du alltid är hänvisad när du vill vara det. Som alternativ kan man som kund välja att samtliga bokningar i kalendern automatiskt genererar upptaget-status och att det på så sätt slår igenom i växeln. Telefonisten och andra kolleger ser att du är upptagen genom att det tänds en liten röd kalender intill din användare i softphone. Man kan också klicka på ikonen för att få mer information. I softphone visas det dessutom om någon har möte inom en timme, så att man inte kopplar till någon som är på väg in på ett möte.

Vem är på lunch kl 16? Kan han ha glömt sin hänvisning kanske?

Låt kalendern styra telefonen, det är lätt att glömma bort att hänvisa sig, och kanske ännu svårare att komma ihåg att sätta sig tillgänglig igen.

Ge perfekt service

Genom att låta de som ringer få automatisk information om er tillgänglighet ger ni alltid rätt förväntningar.

Alltid rätt hänvisad

Schemalägg framtida möten och händelser i kalendern och låt systemet hänvisa dig automatiskt.

Använd valfri enhet

Det spelar ingen roll vilken enhet ni väljer att använda när ni lägger in möten, funktionaliteten är densamma.

Kalenderkoppling med valfri enhet

Kalenderkoppling med valfri enhet

Det spelar ingen roll om ni använder PC/Mac, iPhone Android eller surfplatta. Tjänsten fungerar med alla enheter.

Tekniska förutsättningar

Outlook-kalender 
Exchange-servrar som behövs för att tjänsten ska fungera är Exchange 2007, 2010 och Office 365. Ni behöver också en publik EWS-adress som är inställd på basic authentication.
Google Calender 
För att tjänsten ska fungera krävs det en använder sin kalender