Kom i form inför semestern – bästa apparna för löpning

Semestern står inför hörnet och många lägger lite extra krut på träningen för att känna sig starka och friska under sin ledighet. För dig som vill se till att tempot hålls i löpspåret har vi listat våra fem favoritappar för löpning. Testa app nummer fem om du vågar.

Snöra på dig skorna – nu sticker vi!

Runkeeper

Kostnad: Gratis (köp inuti appen)
Plattform: iOS och Android

Detta är en av de mest populära GPS-apparna och var en av de första löpapparna ute på marknaden. Över 26 miljoner människor använder appen världen över. Förutom löpning kan du bevaka promenader, cykelturer och träningspass. Appen beräknar genomsnittlig hastighet, höjdskillnader och kaloriförbrukning. I appen kan du ställa in mål och välja bland en mängd olika träningsprogram, du kan även få kontinuerliga statusuppdateringar om hur det går för dig. Vill du kan du använda pulsband med bluetooth, detta funkar så länge det finns en GPS-signal. Med Runkeeper kan du dessutom enkelt dela med dig av dina framsteg på sociala medier om du behöver en extra boost efter ditt träningspass.

 

Nike+ Run Club

Kostnad: Gratis
Plattform: iOS och Android

Nike är inte bara bra på att göra träningskläder utan har även visat sin värdighet när det kommer till tillbehör. Deras app fungerar perfekt för de flesta löpformer med sina utmaningar och coaching. Du kan få distansutmaningar varje vecka eller månad för att hålla dig motiverad och appen berättar med jämna mellanrum hur länge du har sprungit och hur långt du har kommit. Du kan synka appen med Spotify och det finns även färdiga spellistor att lyssna på som är anpassade för löpning. Efter ditt träningspass kan du enkelt ta fram siffror på hur det gick samt se en karta med höjdskillnader under passet. Nytt i appen är att du kan spela in egna personliga hejarop som du kan skicka till dina vänner när de är ute och springer.

 

Fartlek

Kostnad: Gratis
Plattform iOS

För er med en iPhone kan vi rekommendera appen Fartlek. Appen är en träningskompis som du har med dig i fickan. Ge dig ut på löptur och låt Fartlek bestämma när det är dags att öka eller sänka tempot. Det finns tre nivåer du kan välja mellan: Lagom fartlek, Go Go Go och Are you crazy?. Du väljer själv hur länge passet ska pågå och vad som räknas som snabbt och långsamt för dig.  En perfekt app om du vill träna löpintervaller. Vill du få bättre koll på olika parametrar över hur din löpning går kan du använda appen samtidigt som en vanlig GPS-app är igång i bakgrunden.

 

Road ID

Kostnad: Gratis
Plattform: iOS och Android

Detta är en app för dig som tänker lite extra på säkerheten. Innan passet börjar kan du skicka ut ett meddelande till de kontakter du valt som berättar att du ska ut och träna. I meddelandet finns det även en eCrumb, en elektronisk brödsmula, som tillåter dina utvalda kontakter att spåra dig medan du är ute. Det finns även en säkerhetsfunktion skickar ett meddelande till dig om du har stått still för länge. Detta meddelande måste du svara på annars meddelas dina kontakter att något kanske inte står rätt till. Appen funkar lika bra för att hålla dig säker under löppasset som när du ska gå ut sent på kvällen med hunden eller om ditt barn ska gå hem själv från skolan.

 

Zombies, Run!

Kostnad: Gratis (köp inuti appen)
Plattform: iOS och Android

Vi avslutar med en lite mer ovanlig löpapp, Zombies, Run! Vill du få stenkoll på hur din löpning går är detta kanske inte appen för dig då den enbart låter dig se distans och tid. Vill du däremot göra din löpträning till en lek och samtidigt rädda välden från Zombies – då rekommenderar vi denna appen starkt. Varje pass inleds med en historia samt att du får ett uppdrag, därefter måste du hålla rätt tempo för att klara uppdraget och undvika de zombies som jagar dig. Inför passet väljer du hur länge du vill springa så att appen kan anpassa berättelsen. I gratisversionen finns ett begränsat antal berättelser men uppgraderar du för ca 200 kr får du över 200 olika äventyr att springa till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *