5 appar som är batteritjuvar

Att ha tillräckligt med batteri i telefonen har nästan blivit ett nytt steg i Maslows behovstrappa. Dör telefonen när vi är på språng kan det ställa till det rejält då vi är så beroende av den för att klara av vår vardag. Du kan undvika en jobbig situation genom att veta vad som kräver mycket av ditt batteri. Nedan har vi listat några vanliga appar som är riktiga batteritjuvar.

 

Snapchat

Snapchat kräver en hel del av din telefon. Både när det kommer till batterianvändning och minne. Appen äter upp batteritid och kräver också en hel del data. Positioneringstjänster, kommunikation och kamera – det kräver sin beskärda del av energin. Du kan minska effekten genom att blocka appen från att använda mobildata och bara använda den när du sitter med Wi-Fi tillgängligt.

 

Netflix

Nextflix är ju helt underbart, att kunna ha med sig ett helt filmbibliotek vart man än går. Men när det kommer till batteri så är det en riktig tjuv. Självklart går ju mycket av batteriet till att buffra och spela upp filmerna. Vad man kanske glömmer är att det kräver mycket av batteriet att hålla displayen igång.

Displayen drar alltid mycket batteri när den är igång. Vill du spara lite på batteriet så kan du dra ner ljusnivån på skärmen. Sitter du i ett mörkt rum är det ändå bara onödigt att ha ljuset på max.

 

Outlook

Här har vi en till bov i batteridramat. Ofta har man en synkroniseringsfrekvens som är för hög och många tenderar att kolla mailen lite väl ofta i appen. Du kan välja att appen bara ska synka när du vill för att spara batteri. Ett annat tips om du har flera olika mailkonton är att synka alla dessa till ett specifikt konto – förslagsvis Androids eller iPhones egna, så slipper telefonen synka på flera olika ställen.

 

Google Maps

Detta är en viktig app, speciellt om man ofta utforskar nya vidder. Denna app kräver dock mycket av din telefon, skärmen drar sitt och positioneringen drar sitt. Har du iPhone kan du välja att använda deras egna app som kräver mindre resurser. Eller varför inte köra på det gamla hederliga sättet och fråga en fysisk person om vägen.

 

Facebook

 

Självklart är användningsgraden en stor faktor till att denna app drar mycket batteri – många besöker Facebook frekvent under hela dagen. Men i förhållande till vad appen faktiskt gör är detta en riktig batterislukare. Appen använder positionering och körs i bakgrunden om du inte valt att stänga av de funktionerna. Ett tips är att använda dig av webbversionen som faktiskt kräver mycket mindre batteri.

 

Spara batteri

Vad du kan göra för att minska din batteriförbrukning över lag är att se över dina inställningar för varje enskild app. Många appar använder positionering även fast du inte behöver dem, speciellt inte när appen inte används. Du kan även slå av notiser om du inte känner att du absolut behöver dem. Dessutom kan du även välja att sänka ljuset på skärmen lite. Annars kan du alltid investera i en portabel powerbank så kan du använda telefonen utan att tänkta speciellt mycket på något av det ovanstående.

Mer batteri åt folket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *